De volgende factuurlay-out instellingen kunnen worden ingevoerd:

• Algemeen
  • Factuurkolommen
  • Pagina-indeling (voettekst)
  • Pagina-instellingen
  • Papierinstellingen
  • Adrespositionering
  • Logo positionering
  • Specificatie instellingen
  • Onderwerp en tekst van mail.

Open de module Verkoop, klik op Factuurinstellingen en scroll naar Lay-outs.

Om een bestaande factuurlay-out te wijzigen klik je op de omschrijving van de desbetreffende factuurlay-out.

Bepaal waar je de factuur op wilt afdrukken.

Je hebt drie mogelijkheden:

• Blanco papier
  • Voorbedrukt briefpapier
  • PDF document.

TIP

Wanneer je je verkoopfacturen per e-mail naar je klanten wilt gaan versturen is het raadzaam om hier als type papier 'PDF document' te selecteren.

Op blanco papier

Gebruik Yuki om je logo en bedrijfsgegevens direct mee af te drukken. Als logo wordt het logo gebruikt dat je hebt gekoppeld aan je administratieprofiel.

Voorbedrukt briefpapier

Yuki print enkel het factuurblok en de voettekst van de factuur. Yuki print dan geen logo en geen voettekst van de pagina.

PDF document als factuurpapier

Wanneer je de verkoopfacturen per e-mail gaat versturen is het handig om een PDF-document van je briefpapier aan de lay-out te koppelen. Je print dan als het ware de verkoopfactuur in dat PDF-document. Dit geeft een beter resultaat als het printen op blanco papier.

Je maakt eerste het gewenste factuurpapier in een tekstverwerker zoals bijvoorbeeld MS Word of Pages. Hier plaats je dan het eigen logo, de adresgegevens en andere typische factuurgegevens zoals KvK-nummer, btw-nummer en bankrekeningnummer op. Vervolgens bewaar je dit factuurpapier als PDF-document. Dit PDF-document kun je dan bij de factuur lay-out instelling als bestand kiezen en dan zal deze als digitaal briefpapier worden gebruikt.

Na het bewaren van de factuurlay-out kan er schermvoorbeeld van de verkoopfactuur worden bekeken door te klikken op de knop Schermvoorbeeld.