De volgende factuurlay-out instellingen kunnen worden ingevoerd:

• Algemeen
  • Factuurkolommen
  • Pagina-indeling (voettekst)
  • Pagina-instellingen
  • Papierinstellingen
  • Adrespositionering
  • Thema
  • Logo positionering
  • Specificatie instellingen
  • Onderwerp en tekst van mail.

Open de module Verkoop, klik links in je scherm op Verkoop instellingen en scroll naar Factuurlay-outs.

Om een bestaande factuurlay-out te wijzigen klik je op de regel van de desbetreffende factuurlay-out

Klik op de knop 2 in het midden van je scherm. Het volgende scherm wordt geopend:

Hier kun je aangeven welke gegevens op je factuur afgedrukt moeten worden. Welke kolommen je kunt selecteren is afhankelijk van de template factuurlay-out die je gekozen hebt. Denk daarbij met name vanuit de klant. Wat is voor de klant belangrijk om op de regel te zien?

Omschrijving

Wil je de omschrijving van het artikel, de omschrijving van de factuurregel of beide afdrukken?

Aantal

Wil je dat de aantallen vermeld worden?

Prijs excl. btw

Prijs van artikel exclusief btw.

Prijs

Prijs van artikel.

Btw-tarief

Als de factuur voor particuliere klanten is, dan is het noemen van de btw per regel minder belangrijk. Als het btw-percentage voor elk artikel hetzelfde is, hoef je deze ook niet op elke regel te noemen.

Bedrag excl. btw

Bedrag van totaal aantal van artikel exclusief btw.

Btw-bedrag

Btw-bedrag van totaal aantal van artikel.

Bedrag

Bedrag van totaal aantal van artikel.

Selecteer de kolommen die je graag per factuurregel wilt afdrukken. Maak de factuur zo simpel mogelijk (less is beautiful). Om te testen of de factuur eruit ziet zoals je wilt, bewaar je de factuurlay-out door rechtsonder in je scherm te klikken op de knop Bewaren en vervolgens rechtsboven in je scherm te klikken op de knop Schermvoorbeeld.