Je kunt vanuit drie plaatsen in Yuki een verkoopfactuur aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk, klik op Relaties, open vervolgens de desbetreffende relatiekaart en klik vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.

Om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de factuurgegevens in (relatie en factuurinformatie)

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
    (alleen beschikbaar in nieuwe verkoopmodule)
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de factuur als een te verzenden factuur of conceptfactuur
    of

• zet de factuur direct klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur direct in de administratie waardoor deze ook wordt verstuurd naar de klant.

Hieronder wordt beschreven hoe de verkoopfactuur kan worden verwerkt en verstuurd.

Een te verzenden factuur kan, indien gewenst, nog worden:

• verplaatst naar een andere administratie
  • verwijderd.

Hiervoor klik je op de knop met de drie puntjes.

De verkoopfactuur kan na het controleren van de factuurdatum, de verzendwijze en het schermvoorbeeld vervolgens direct worden verwerkt in de administratie en verstuurd worden naar de klant door te klikken op de knop Verwerken.

De factuur komt in het overzicht 'Verstuurde facturen' terecht.

Afhankelijk van de verzendwijze wordt de factuur:

• verstuurd per gewone post

Na het verwerken van de factuur kan de factuur in het vervolgscherm als een PDF document worden gedownload en afgedrukt door te klikken op de knop Open dit document met Adobe Reader.

• verstuurd per e-mail
  • niet verstuurd per e-mail (afhankelijk van de klantspecifieke instelling en de aanwezigheid van een e-mailadres wordt bepaald of de factuur per e-mail of per post wordt verstuurd).

Om het vorige scherm weer te openen, klik je op de knop Terug.