Je kunt vanuit drie plaatsen in Yuki een verkoopfactuur aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk, klik op Relaties, open vervolgens de desbetreffende relatiekaart en klik vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.

Om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Hieronder wordt beschreven hoe de verkoopfactuur kan worden verwerkt en verstuurd.

Een geopende te verzenden factuur kan worden :

• hersteld naar de standaardwaarden
  • verplaatst naar een andere administratie
  • verwijderd.

Hiervoor klik je rechtsboven in je scherm op de knop met de drie puntjes.

Om eerst een schermvoorbeeld te bekijken van de factuur die je wilt gaan verwerken klik je op de knop Schermvoorbeeld.

Het volgende scherm wordt geopend:

De verkoopfactuur kan na het controleren van de factuurdatum, de verzendwijze en het schermvoorbeeld vervolgens direct worden verwerkt in de administratie en verstuurd worden naar de klant door te klikken op de knop Verwerken.

De factuur komt in het overzicht 'Verstuurde facturen' terecht.

Afhankelijk van de verzendwijze wordt de factuur:

• verstuurd per gewone post

Na het verwerken van de factuur kan de factuur in het vervolgscherm als een PDF document worden gedownload en afgedrukt door te klikken op de knop Open dit document met Adobe Reader.

• verstuurd per e-mail
  • niet verstuurd.

Om het vorige scherm weer te openen, klik je op de knop Annuleren.