In de module Verkoop kun je vanuit het Verkoop dashboard en Facturen een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door te klikken op de knop Nieuwe factuur.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

De verkoopfactuur kan na het controleren van de factuurdatum en de verzendwijze direct worden verwerkt in de administratie en verstuurd worden naar de klant door te klikken op de knop Verwerken.

De factuur komt in het overzicht 'Verstuurde facturen' terecht.

Afhankelijk van de verzendwijze wordt de factuur:

• verstuurd per gewone post

Na het verwerken van de factuur kan de factuur in het vervolgscherm worden gedownload of afgedrukt.

• verstuurd per e-mail
  • niet verstuurd.

Om het vorige scherm weer te openen, klik je op de knop Annuleren.

Schermvoorbeeld bekijken

Om eerst een schermvoorbeeld te bekijken van de factuur die je wilt gaan verwerken klik je op de knop Schermvoorbeeld.

Vanuit het schermvoorbeeld kan de factuur direct in de administratie worden verwerkt.