In de module ‘Verkoop’ kun je vanuit het ‘Verkoop dashboard’ en ‘Facturen’ een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door te klikken op de knop ‘Nieuwe factuur’.

Bij het aanmaken van een verkoopfactuur moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

De verkoopfactuur die klaarstaat voor verzending kan direct worden verwerkt in de administratie en verstuurd worden naar de klant door te klikken op de knop ‘Verwerken’.

Afhankelijk van de verzendwijze wordt de factuur:

• verstuurd per gewone post
  • verstuurd per e-mail
  • niet verstuurd.

LET OP!

Om een factuur te verwerken en weer direct een nieuwe factuur aan te maken, klik je op de optie ‘Verwerken en nieuw’ van de knop ‘Verwerken’.

Schermvoorbeeld bekijken

Om eerst een schermvoorbeeld te bekijken van de factuur die je wilt gaan verwerken klik je op de optie ‘Schermvoorbeeld’ van de knop ‘Verwerken’.

Vanuit het schermvoorbeeld kan de factuur direct in de administratie worden verwerkt.