In de module ‘Verkoop’ kun je vanuit het ‘Verkoop dashboard’ en ‘Facturen’ een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door te klikken op de knop ‘Nieuwe factuur’.

Bij het aanmaken van een verkoopfactuur moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Een geopende conceptfactuur kan voor verzending worden klaargezet door te klikken op de knop ‘Klaar om te versturen’ of de tag ‘Concept’ achter de naam van de factuur.

De factuur komt terecht in de werklijst ‘Te verzenden facturen’ en kan desgewenst direct of later naar de klant worden verstuurd.

Factuur bewaren als conceptfactuur

Een geopende factuur die klaarstaat voor verzending kan weer in concept worden gezet door te klikken op de tag ‘Klaar om te versturen’ achter de naam van de factuur.

De factuur komt in de werklijst 'Conceptfacturen' terecht.