In de module Verkoop kun je vanuit het Verkoop dashboard en Facturen een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door te klikken op de knop Nieuwe factuur.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Acties in geopende te verzenden factuur

Een geopende te verzenden factuur kan worden:

• verwijderd
  • verplaatst naar een andere administratie
  • teruggezet naar concept
  • verwerkt

Te verzenden factuur verwijderen

Een te verzenden factuur kan worden verwijderd door rechtsboven in het menu de optie Verwijderen te selecteren.

Te verzenden factuur verplaatsen naar andere administratie

Een te verzenden factuur kan worden verplaatst naar een andere administratie door rechtsboven in het menu de optie Verplaats de factuur naar een andere administratie te selecteren.

Het volgende scherm wordt geopend:

De te verzenden factuur staat nu in de administratie die in het blauw wordt weergegeven en kan worden verplaatst door de correcte administratie te selecteren.

Door in het vervolgscherm te klikken op de knop Sluiten wordt de verplaatste factuur direct in de geselecteerde administratie geopend.

Te verzenden factuur terugzetten naar concept

Een factuur die klaarstaat om verzonden en verwerkt te worden kan weer worden teruggezet naar concept door rechtsonder te klikken op de knop Factuur terugzetten naar concept.

De factuur komt in de werklijst 'Conceptfacturen' terecht.

Te verzenden factuur verwerken

Een te verzenden factuur kan worden verzonden en verwerkt in de administratie door rechtsonder te klikken op de knop Klaar om te verwerken.