In de module Verkoop kun je vanuit de Monitor en Verkoopfacturen een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door te klikken op de knop Nieuwe factuur.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Wanneer alle gegevens van de conceptfactuur zijn ingevoerd klik je rechtsonder op de knop Klaar om te versturen om de factuur klaar te zetten om te worden verzonden. De factuur blijft geopend en staat nu klaar om te worden verstuurd (status 'Klaar om te versturen').

Je kunt de factuur nu daadwerkelijk gaan versturen of de factuur bewaren en sluiten waardoor de factuur in de werklijst 'Te verzenden facturen' terechtkomt.