In de module ‘Verkoop’ kun je vanuit het ‘Verkoop dashboard’ en ‘Facturen’ een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door te klikken op de knop ‘Nieuwe factuur’.

Bij het aanmaken van een verkoopfactuur moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Om een factuur te bewaren als een conceptfactuur klik je op de optie ‘Bewaren en sluiten’.

De factuur komt in de werklijst 'Conceptfacturen' terecht.

LET OP!

Om een factuur als conceptfactuur te bewaren en weer direct een nieuwe factuur aan te maken, klik je op de optie ‘Bewaren en nieuw’ van de knop ‘Verwerken’.

Klaarzetten voor verzending

Een geopende conceptfactuur kan worden klaargezet voor verzending door te klikken op de tag ‘Concept’ achter de naam van de factuur.

De factuur komt terecht in de werklijst 'Te verzenden facturen' en kan direct of later naar de klant worden verstuurd.