In de module Verkoop kun je vanuit het Verkoop dashboard en Facturen een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door te klikken op de knop Nieuwe factuur.

Bij het aanmaken van een verkoopfactuur moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Wanneer alle gegevens van de factuur zijn ingevoerd klik je op de optie Bewaren en sluiten van de knop Bewaren om de factuur te bewaren als een conceptfactuur. Het invoerscherm wordt afgesloten.

De factuur komt in de werklijst 'Conceptfacturen' terecht.

LET OP!

Om een factuur tussentijds als conceptfactuur te bewaren, klik je op de knop Bewaren.

Acties in geopende conceptfactuur

Een geopende conceptfactuur kan worden:

• verwijderd
  • verplaatst naar een andere administratie
  • klaargezet voor verzending.

Conceptfactuur verwijderen

Een conceptfactuur kan worden verwijderd door rechtsboven in het menu de optie Verwijderen te selecteren.

Conceptfactuur verplaatsen naar andere administratie

Een geopende conceptfactuur kan worden verplaatst naar een andere administratie door rechtsboven in het menu de optie Verplaats de factuur naar een andere administratie te selecteren.

Het volgende scherm wordt geopend:

De conceptfactuur staat nu in de administratie die in het blauw wordt weergegeven en kan worden verplaatst door de correcte administratie te selecteren.

Door in het vervolgscherm te klikken op de knop Sluiten wordt de verplaatste factuur direct in de geselecteerde administratie geopend.

Conceptfactuur klaarzetten voor verzending

Een geopende conceptfactuur kan worden klaargezet voor verzending door rechtsonder te klikken op de knop Klaar om te versturen.

De factuur komt terecht in de werklijst 'Te verzenden facturen' en kan direct of later naar de klant worden verstuurd.