Je kunt vanuit drie plaatsen in Yuki een verkoopfactuur aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk, klik op Relaties, open vervolgens de desbetreffende relatiekaart en klik vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.

Om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Hieronder wordt beschreven hoe een verkoopfactuur kan worden bewaard als een conceptfactuur.

Wanneer alle gegevens van de factuur zijn ingevoerd klik je op de optie Bewaren en sluiten van de knop Bewaren om de factuur te bewaren als een conceptfactuur. Het invoerscherm wordt afgesloten.

De factuur komt in de werklijst 'Conceptfacturen' terecht.

TIP!

Om een factuur tussentijds als conceptfactuur te bewaren, klik je op de knop Bewaren

Een geopende conceptfactuur kan worden:

• hersteld naar de standaardwaarden
  • verplaatst naar een andere administratie
  • verwijderd
  • klaargezet voor verzending.

Standaardwaarden van conceptfactuur herstellen

Bij het aanmaken van een conceptfactuur worden een aantal waarden automatisch in de velden ingevuld. Deze waarden kunnen handmatig worden gewijzigd.

Om de gewijzigde waarden te laten vervangen door de standaardwaarden klik je op de optie Herstel de standaardwaarden.

Conceptfactuur verplaatsen naar andere administratie

Een geopende conceptfactuur kan worden verplaatst naar een andere administratie door in het menu de optie Verplaats de factuur naar een andere administratie te selecteren.

Het volgende scherm wordt geopend:

De conceptfactuur staat nu in de administratie die in het blauw wordt weergegeven en kan worden verplaatst door de correcte administratie te selecteren.

Door in het vervolgscherm te klikken op de knop Sluiten wordt de verplaatste factuur direct in de geselecteerde administratie geopend.

Conceptfactuur verwijderen

Een conceptfactuur kan worden verwijderd door rechtsboven in het menu de optie Verwijderen te selecteren.

Conceptfactuur klaarzetten voor verzending

Een geopende conceptfactuur kan worden klaargezet voor verzending door te klikken op de knop Klaar om te versturen.

De factuur komt terecht in de werklijst 'Te verzenden facturen' en kan direct of later naar de klant worden verstuurd.