In de module Verkoop kun je vanuit het Verkoop dashboard en Facturen een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door te klikken op de knop Nieuwe factuur.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

De gegevens kunnen, indien nodig in de hieronder beschreven velden worden gewijzigd.

Factuurdatum

De getoonde factuurdatum is altijd de datum van vandaag. Selecteer hier desgewenst een andere factuurdatum.

Verzendwijze

In dit veld wordt de verzendwijze zoals die is vastgelegd bij de klant automatisch ingevuld. Is er echter bij de klant geen verzendwijze vastgelegd dan wordt de verzendwijze gehanteerd die bij de factuurinstellingen is ingevoerd.

Wijzig, indien nodig, de verzendwijze van de verkoopfactuur:

• Per e-mail versturen: voer, indien nodig, het e-mailadres van de klant in. Als er geen e-mailadres bekend is wordt de factuur niet verwerkt.

• Per post versturen:  de factuur kan na verwerking direct worden afgedrukt en/of gedownload.

• Factuur niet versturen per e-mail: de factuur wordt wel in de administratie verwerkt maar niet verzonden naar je klant.

Om het vorige scherm weer te openen klik je op de knop Annuleren.