In de module ‘Verkoop’ kun je vanuit het ‘Verkoop dashboard’ en ‘Facturen’ een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door te klikken op de knop ‘Nieuwe factuur’.

Bij het aanmaken van een verkoopfactuur moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

De aanvullende informatie kan, indien nodig in de hieronder beschreven velden worden toegevoegd.

Project

Selecteer het dossier/project waaraan deze verkoopfactuur moet worden toegevoegd.

Ordernummer

Het is mogelijk om een PO/ordernummer te laten vermelden op de verkoopfactuur. Dit nummer zal automatisch ook op de UBL factuur worden vermeld.

Betaalwijze

Selecteer de juiste betaalwijze voor de verkoopfactuur.

Factuur lay-out

Selecteer de juiste lay-out voor de verkoopfactuur. Indien er op de relatiekaart van de klant een (klantspecifieke) factuur lay-out is ingevoerd wordt deze hier automatisch ingevuld.

LET OP!

Om een Engelse, Franse of Duitse verkoopfactuur aan te maken selecteer je hier een Engelse, Franse of Duitse factuur lay-out.

Tags

Als je bij de verkoopfacturen die je in Yuki aanmaakt een tag opgeeft, kun je deze facturen per tag-groep verwerken.

De facturen staan in het overzicht van te verzenden facturen dan bovenaan gegroepeerd per tag.