In de module Verkoop kun je vanuit de Monitor en Verkoopfacturen een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door te klikken op de knop Nieuwe factuur.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

De aanvullende informatie kan, indien nodig in de hieronder beschreven velden worden toegevoegd.

Dossier (Project)

Selecteer het dossier (project) waaraan deze verkoopfactuur moet worden toegevoegd.

Ordernummer

Het is mogelijk om een PO/ordernummer te laten vermelden op de verkoopfactuur. Dit nummer zal automatisch ook op de UBL factuur worden vermeld.

Betaalwijze

Selecteer de juiste betaalwijze voor de verkoopfactuur.

Factuurlay-out

Selecteer de juiste lay-out voor de verkoopfactuur. Indien er op de relatiekaart van de klant een (klantspecifieke) factuur lay-out is ingevoerd wordt deze hier automatisch ingevuld.

TIP!

Om een Engelse, Franse of Duitse verkoopfactuur aan te maken selecteer je hier een Engelse, Franse of Duitse factuurlay-out.

Tags

Als je bij de verkoopfacturen die je in Yuki aanmaakt een tag opgeeft, kun je deze facturen per tag-groep verwerken.

De facturen staan in het overzicht van te verzenden facturen dan bovenaan gegroepeerd per tag.