Je kunt vanuit drie plaatsen in Yuki een verkoopfactuur aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk, klik op Relaties, open vervolgens de desbetreffende relatiekaart en klik vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.

Om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Hieronder wordt beschreven welke aanvullende informatie aan een verkoopfactuur kan worden toegevoegd.

De aanvullende informatie kan, indien nodig, in de hieronder beschreven velden worden toegevoegd.

Dossier (Project)

Selecteer het dossier (project) waaraan deze verkoopfactuur moet worden toegevoegd.

Ordernummer

Het is mogelijk om een PO/ordernummer te laten vermelden op de verkoopfactuur. Dit nummer zal automatisch ook op de UBL factuur worden vermeld.

Betaalwijze

Selecteer de juiste betaalwijze voor de verkoopfactuur.

Factuurlay-out

Selecteer de juiste lay-out voor de verkoopfactuur. Indien er op de relatiekaart van de klant een (klantspecifieke) factuur lay-out is ingevoerd wordt deze hier automatisch ingevuld.

TIP!

Om een Engelse, Franse of Duitse verkoopfactuur aan te maken selecteer je hier een Engelse, Franse of Duitse factuurlay-out.

Tags

Als je bij de verkoopfacturen die je in Yuki aanmaakt een tag opgeeft, kun je deze facturen per tag-groep verwerken.

De facturen staan in het overzicht van te verzenden facturen dan bovenaan gegroepeerd per tag.

Maak een nieuwe tag aan door de naam van de tag in te voeren. Klik na de invoer buiten het veld zodat er automatisch een nieuw leeg veld wordt geopend voor de invoer van een tweede nieuwe tag, etc.