Je kunt vanuit drie plaatsen in Yuki een verkoopfactuur aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk, klik op Relaties, open vervolgens de desbetreffende relatiekaart en klik vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.

Om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de factuurgegevens in (relatie en factuurinformatie)

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien nodig, betaalgegevens toe
    (alleen beschikbaar bij betaalwijze 'Incasso' en 'Wordt teruggestort')

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
    (alleen beschikbaar in nieuwe verkoopmodule)
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de factuur als een te verzenden factuur of conceptfactuur
    of

• zet de factuur direct klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur direct in de administratie waardoor deze ook wordt verstuurd naar de klant.

Hieronder wordt beschreven welke aanvullende informatie aan een verkoopfactuur kan worden toegevoegd.

Klik op Aanvullende informatie om deze informatie, indien nodig, toe te voegen, Het volgende scherm wordt geopend:

De aanvullende informatie kan in de hieronder beschreven velden worden toegevoegd.

Dossier (Project)

Selecteer het dossier (project) waaraan deze verkoopfactuur moet worden toegevoegd.

Ordernummer

Het is mogelijk om een PO/ordernummer te laten vermelden op de verkoopfactuur. Dit nummer zal automatisch ook op de UBL factuur worden vermeld.

Tags

Als je bij de verkoopfacturen die je in Yuki aanmaakt een tag opgeeft, kun je deze facturen per tag-groep verwerken.

De facturen staan in het overzicht van te verzenden facturen dan bovenaan gegroepeerd per tag.

Maak een nieuwe tag aan door de naam van de tag in te voeren. Klik na de invoer buiten het veld zodat er automatisch een nieuw leeg veld wordt geopend voor de invoer van een tweede nieuwe tag, etc.