In de module ‘Verkoop’ kun je vanuit het ‘Verkoop dashboard’ en ‘Facturen’ een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door te klikken op de knop ‘Nieuwe factuur’.

Bij het aanmaken van een verkoopfactuur moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze
  • bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Op de verkoopfactuur moeten één of meerdere verkochte artikelen worden toegevoegd.

Doorloop de volgende stappen:

• Selecteer de juiste prijslijst voor de artikelen op de verkoopfactuur.
    Indien er op de relatiekaart van de klant een (klantspecifieke) prijslijst is ingevoerd wordt deze hier automatisch ingevuld.
  • Klik onder de kop 'Factuurregels' op het vergrootglas achter het veld 'Referentie'

• Selecteer het artikel dat je wilt toevoegen op de factuur.

LET OP!
    Alleen de artikelen van de hierboven geselecteerde prijslijst worden getoond.

• De gegevens van het artikel zoals de omschrijving worden automatisch ingevuld op de factuurregel.
    Wijzig desgewenst het aantal, de prijs en/of de btw-code van het artikel.
    Het bedrag excl. btw, het btw-bedrag en het bedrag (incl. btw) worden nu automatisch ingevuld.

• Om een tweede artikel toe te voegen klik je op de knop ‘Voeg een nieuwe factuurregel toe’.

Acties op factuurregel

Tijdens of na het toevoegen van artikelen kun je de volgende acties op een factuurregel uitvoeren:

• Bewerken: klik op een veld in de factuurregel en wijzig de gegevens.

• Tekstregel: klik op het plusje achter de factuurregel om een tekstregel op de aangemaakte verkoopfactuur weer te geven onder de desbetreffende factuurregel.

• Verplaatsen: klik op de zes puntjes (muisaanwijzer wordt een handje) voor een factuurregel om deze naar beneden of boven te verplaatsen.

• Verwijderen: klik op het vuilnisbakje achter de factuurregel om de regel te verwijderen van de verkoopfactuur.