Je kunt vanuit drie plaatsen in Yuki een verkoopfactuur aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk, klik op Relaties, open vervolgens de desbetreffende relatiekaart en klik vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.

Om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Hieronder wordt beschreven hoe factuurregels (artikelen) moeten worden toegevoegd.

Op de verkoopfactuur moeten één of meerdere verkochte artikelen worden toegevoegd.

Doorloop de volgende stappen:

• Selecteer de juiste prijslijst voor de artikelen op de verkoopfactuur.
    Indien er op de relatiekaart van de klant een (klantspecifieke) prijslijst is ingevoerd wordt deze hier automatisch ingevuld.
  • Klik onder de kop Factuurregels op het vergrootglas achter het veld Referentie

• Selecteer het artikel dat je wilt toevoegen op de factuur. Alleen de artikelen van de hierboven geselecteerde prijslijst worden getoond.

TIP!
    Klik op de optie + Maak nieuw om een nieuw verkoopartikel toe te voegen.

• De gegevens van het artikel zoals de omschrijving worden automatisch ingevuld op de factuurregel.
    Wijzig desgewenst het aantal, de prijs en/of de btw-code van het artikel.
    Het bedrag excl. btw, het btw-bedrag en het bedrag (incl. btw) worden nu automatisch ingevuld.

• Om een tweede artikel toe te voegen klik je op de knop Voeg een nieuwe factuurregel toe.

Acties op factuurregel

Tijdens of na het toevoegen van artikelen kun je de volgende acties op een factuurregel uitvoeren:

• Bewerken: klik op een veld in de factuurregel en wijzig de gegevens.

• Tekstregel: klik op het plusje achter de factuurregel om een tekstregel op de aangemaakte verkoopfactuur weer te geven onder de desbetreffende factuurregel.

• Verplaatsen: klik op de zes puntjes (muisaanwijzer wordt een handje) voor een factuurregel om deze naar beneden of boven te verplaatsen.

• Verwijderen: klik op het vuilnisbakje achter de factuurregel om de regel te verwijderen van de verkoopfactuur.