In Yuki is het mogelijk om handmatig verkoopfacturen aan te maken en deze vervolgens per post of e-mail te verzenden naar je klanten.

Moet je sommige facturen regelmatig naar dezelfde klanten versturen dan kan je periodieke facturen instellen die Yuki automatisch zal klaarzetten om te worden verstuurd naar je klanten.

TIP!

De factuurlay-out bepaalt hoe de factuur eruit ziet, welke gegevens erop worden afgedrukt, waar het adresblok komt te staan en wat er in de begeleidende e-mail komt te staan.

Om  een bestaande standaard factuurlay-out naar eigen wens te wijzigen of zelf één of meer nieuwe factuur lay-outs aan te maken klik je in de navigatiebalk op het icoon Instellingen, vervolgens klik je in het nu geopende scherm op Verkoop instellingen en scroll je tenslotte naar Factuur lay-outs.

Je kunt vanuit drie plaatsen in Yuki een verkoopfactuur aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk, klik op Relaties, open vervolgens de desbetreffende relatiekaart en klik vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuwe factuur.

TIP!

Je kunt ook Engelse, Franse of Duitse verkoopfacturen aanmaken in Yuki.

Het volgende scherm wordt geopend:

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en desgewenst direct te versturen naar je klant:

• voer de factuurgegevens in

• voeg één of meer factuurregels (verkoopartikelen) toe

• voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw apparaat of vanuit het archief in Yuki
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • bewaar de factuur als een conceptfactuur
    of

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

Elke stap wordt in een afzonderlijk artikel uitgebreid beschreven.

TIP!

Zodra je in de verkoopfactuur hebt aangegeven dat deze gereed is om te worden verstuurd en verwerkt in je administratie (door respectievelijk te klikken op de knop Klaar om te versturen en Klaar om te verwerken) kun je de knop Schermvoorbeeld gebruiken om te controleren of de verkoopfactuur er correct uitziet.