Om herinneringen of aanmaningen te kunnen versturen moet je eerst de instellingen voor herinneringen controleren en, indien nodig, bijwerken.

Om handmatig herinneringen aan te maken en te versturen moet je de gewenste instellingen op de tabbladen Handmatige herinneringen en Lay-outs (tekst en opmaak van brieven) invoeren.

Open de module Verkoop en klik vervolgens links in je scherm op Instellingen herinneringen

Het volgende scherm wordt geopend:

TIP!

Alleen indien de herinnering- en aanmaningsservice van Yuki is geactiveerd (automatisch versturen van herinneringen) moeten er ook instellingen op de tabbladen Automatische herinneringen en Geblokkeerde relaties worden vastgelegd.

Handmatige herinneringen

Op dit tabblad leg je instellingen vast voor herinneringen die handmatig worden verstuurd.

Verzendwijze

Hoe je de herinneringen wenst te versturen:

• per e-mail
  • per gewone post.

Standaard opmaak

Welke brief (opmaak) standaard verstuurd moet worden:

• Automatische herinnering: niveau 1 (Attendering)
  • Automatische herinnering: niveau 2 (Herinnering)
  • Automatische herinnering: niveau 3 (Aanmaning)
  • Automatische herinnering: niveau 4 (Ingebrekestelling).

. Voordat je een herinnering of aanmaning daadwerkelijk verstuurt, kun je de standaard opmaak nog wijzigen.

Lay-outs

Op dit tabblad kun je de lay-out (tekst en opmaak) van bestaande brieven wijzigen of nieuwe brieven aanmaken door te klikken op de knop Nieuwe lay-out.

Om de standaard lay-outs opnieuw te creëren nadat deze zijn verwijderd klik je op de knop Regeneratie standaard lay-outs.