Er zijn in Yuki verschillende manieren om prijsovereenkomsten vast te leggen:

• bij de klant

• bij het verkoopartikel

• wijziging van de artikelprijs tijdens het aanmaken van een verkoopfactuur.

Hieronder wordt beschreven hoe je een prijsafspraak bij het verkoopartikel vastlegt.

Open de module Verkoop, klik links in je scherm op Verkoopartikelen en klik op de omschrijving van het artikel waarvoor je een prijsovereenkomst wilt vastleggen.

Om een nieuwe prijsafspraak bij het artikel vast te leggen, klik je op Prijsovereenkomsten en vervolgens op de knop Leg nieuwe prijsovereenkomst vast.

Het volgende scherm wordt geopend:

De gegevens van de prijsafspraak kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.

Relatie (verplicht)

Selecteer de klant voor wie je een afwijkende prijs voor het artikel wilt vastleggen.

Prijs

Voer hier de nieuwe prijs van het artikel in.

Inclusief btw

Geef aan of de nieuwe prijs inclusief of exclusief btw is.

Btw-percentage (verplicht)

Selecteer het correct btw-percentage.

Valuta (verplicht)

Selecteer, indien nodig, de juiste valuta voor de nieuwe prijs.

Klik op de knop Bewaren om de nieuwe prijsovereenkomst vast te leggen bij het artikel.