Voordat je verkoopfacturen kunt aanmaken en verwerken in Yuki moet je eerst verkoopartikelen toevoegen.

In Yuki kun je alle verkoopartikelen bekijken die op dit moment in het domein zijn toegevoegd.

Alle toegevoegde artikelen zijn toegevoegd aan de standaard prijslijst. De artikelen kunnen echter op elk gewenst moment worden toegevoegd aan een andere prijslijst binnen het domein.

TIP!

Je kunt ook de import functionaliteit gebruiken voor het importeren van verkoopartikelen die nog niet zijn toegevoegd in het domein.

Vanuit dit overzicht kun je ook:

• alle toegevoegde artikelen in een prijslijst downloaden als een CSV-bestand (Excel)
  • een totaaloverzicht van het artikel bekijken
  • een nieuw verkoopartikel toevoegen.

Open de module Verkoop en klik vervolgens links in je scherm op Verkoopartikelen. Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Kolom selectie rechtsboven in je scherm om de getoonde kolommen in dit overzicht aan te passen zodat je op de door jou gewenste waarden in deze kolom(men) kunt filteren.

Om te bekijken aan welke prijslijst(en) de verkoopartikelen op dit moment zijn toegevoegd selecteer je rechts in je scherm de specifieke prijslijst.

Bovenin je scherm vind je de filterbalk. Door te dubbelklikken klikken op één of meer waarden in één van de getoonde kolommen worden deze als filter toegevoegd aan de filterbalk.

Verkoopartikelen downloaden

Om alle verkoopartikelen in een prijslijst te downloaden als een CSV-bestand klik je rechts op de knop Download als CSV.

Totaaloverzicht artikel bekijken

Bij elk artikel in Yuki wordt er een zogenaamd totaaloverzicht een aantal zaken vastgelegd of bijgehouden:

• artikelgegevens

• prijslijst(en) waaraan het artikel is toegevoegd

• prijsovereenkomst(en) met klanten voor het artikel

• omzet per maand of per jaar

• de laatst verstuurde facturen

• top verkopen.

Klik op de omschrijving van het desbetreffende verkoopartikel om het totaaloverzicht te bekijken.

Verkoopartikel toevoegen

Klik op de knop Nieuw verkoopartikel om een verkoopartikel aan een prijslijst toe te voegen.