Voordat je verkoopfacturen kunt aanmaken en verwerken in Yuki moet je eerst verkoopartikelen aanmaken.

In Yuki kun je alle verkoopartikelen bekijken die op dit moment in het domein zijn aangemaakt.

Alle aangemaakte artikelen zijn tijdens het aanmaken toegevoegd aan de door jouw geselecteerde prijslijst. De artikelen kunnen echter op elk gewenst moment worden toegevoegd aan een andere prijslijst binnen het domein.

Vanuit dit overzicht kun je ook:

• alle verkoopartikelen in het domein downloaden als een CSV-bestand (Excel)
  • een totaaloverzicht van het artikel bekijken en indien gewenst vanuit dit totaaloverzicht het verkoopartikel wijzigen, verwijderen of aan een andere prijslijst toevoegen
  • een nieuw verkoopartikel aanmaken.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk en klik vervolgens op Verkoopartikelen

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Kolomselectie om de getoonde kolommen in dit overzicht aan te passen zodat je op de door jou gewenste waarden in deze kolom(men) kunt filteren.

Verkoopartikelen downloaden

Om alle verkoopartikelen in een domein te downloaden als een CSV-bestand klik je op de knop Download als CSV.

Alle kolommen die in je scherm worden getoond worden meegenomen in een CSV-bestand met de naam 'data.csv'.

Totaaloverzicht artikel bekijken

Bij elk artikel in Yuki wordt er een zogenaamd totaaloverzicht een aantal zaken vastgelegd of bijgehouden:

• artikelgegevens

• prijslijst(en) waaraan het artikel is toegevoegd

• prijsovereenkomst(en) met klanten voor het artikel

• omzet per maand of per jaar

• de laatst verstuurde facturen

• top verkopen.

Klik op de omschrijving van het desbetreffende verkoopartikel om het totaaloverzicht te bekijken.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Totaaloverzicht van verkoopartikel.

Verkoopartikel aanmaken

Klik op de knop Nieuw verkoopartikel om een verkoopartikel in het domein aan te maken. Het verkoopartikel wordt altijd toegevoegd aan de standaard prijslijst.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Verkoopartikel aanmaken.