Voordat je verkoopfacturen gaat aanmaken en versturen naar je klanten moeten natuurlijk eerst één of meer verkoopartikelen worden toegevoegd.

In de module ‘Verkoop’ kun je vanuit het ‘Verkoop dashboard’ en ‘Verkoopartikelen’ een nieuw verkoopartikel toevoegen door te klikken op de knop ‘Nieuw verkoopartikel’.

Een nieuw verkoopartikel wordt altijd toegevoegd aan de standaard prijslijst.

LET OP!

Om een verkoopartikel te bewaren en direct weer een nieuw verkoopartikel toe te voegen klik je op de optie ‘Bewaren en nieuw’ van de knop ‘Bewaren’.

Artikelgegevens invoeren

De gegevens van het artikel kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.

Na het invoeren van de gegevens klik je op de knop 'Bewaren' om het artikel toe te voegen.

Omschrijving (verplicht)

Dit is de omschrijving die zichtbaar gemaakt kan worden op de factuur. De omschrijving kan tijdens het invoeren van de factuur nog worden aangepast.

Het is ook mogelijk de Engelse, Franse of Spaanse omschrijving in te voeren door te klikken op het icoon achter dit veld.

Indien er wordt gekozen voor een Engelse, Franse of Spaanse factuur lay-out zal deze omschrijving worden gebruikt.

Referentie

De referentie is de artikelcode. Deze kan gebruikt worden om te zoeken naar het artikel of om ze snel in te kunnen voeren. De referentie kan niet op de factuur afgedrukt worden.

Bij het aanmaken van het aan de verkoopfactuur gekoppelde UBL document, wordt de referentie opgeslagen in het 'Sellersitemidentification' veld.

Grootboekrekening (verplicht)

Vul hier in op welke grootboekrekening de omzet van dit artikel door Yuki geboekt moet worden.

Verkoopprijs (verplicht)

Hier vul je de standaard verkoopprijs van het artikel in. Of dit de prijs exclusief of inclusief btw is wordt bepaald door de prijslijst waarin het verkoopartikel wordt opgenomen.

Standaard is de prijslijst exclusief btw, dus is ook de prijs die je hier invult exclusief btw.

Leverancier

Selecteer hier de externe leverancier waar het artikel wordt ingekocht.

Btw-percentage

Vul hier in welk btw-percentage normaal gesproken op dit artikel van toepassing is. Dat zal meestal 21%, 6% of 0% zijn.

Standaard tekstregel

Deze wordt gebruikt om de tekstregel te vullen als het artikel wordt geselecteerd in een verkoopfactuur.

Notities

In dit veld kun je eventueel interne notities over het artikel vastleggen.