Voordat je verkoopfacturen gaat aanmaken en versturen naar je klanten moeten natuurlijk eerst één of meer verkoopartikelen worden aangemaakt.

Een aangemaakt verkoopartikel wordt altijd automatisch toegevoegd aan de standaard prijslijst van de geselecteerde administratie in een domein. Zodra je echter meerdere prijslijsten hebt aangemaakt in een administratie moet je tijdens het aanmaken van het verkoopartikel de correcte prijslijst van de administratie selecteren.

Je kunt vanuit drie plaatsen in Yuki een verkoopartikel aanmaken:

• Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Sales monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuw verkoopartikel.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Verkoopartikelen en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuw Verkoopartikel.
  • Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Prijslijsten en vervolgens in het nu geopende scherm op de omschrijving van de prijslijst.
    Klik in de nu geopende prijslijst op de knop Voeg een verkoopartikel toe en tenslotte op de knop Nieuw verkoopartikel.

TIP!

Je kunt de importfunctionaliteit gebruiken voor het importeren van verkoopartikelen die nog niet aanwezig zijn in het domein.

Het volgende scherm wordt geopend:

De gegevens van het artikel kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.

Na het invoeren van de gegevens klik je op de knop Bewaren om het artikel toe te voegen.

Omschrijving (verplicht)

Dit is de omschrijving die zichtbaar gemaakt kan worden op de factuur. De omschrijving kan tijdens het invoeren van de factuur nog worden aangepast.

Het is ook mogelijk de Engelse of Franse omschrijving in te voeren door te klikken op het icoon achter dit veld.

Indien er wordt gekozen voor een Engelse of Franse factuurlay-out zal deze omschrijving worden gebruikt.

Referentie

De referentie is de artikelcode. Deze kan gebruikt worden om te zoeken naar het artikel of om ze snel in te kunnen voeren. De referentie kan niet op de factuur afgedrukt worden.

Bij het aanmaken van het aan de verkoopfactuur gekoppelde UBL document, wordt de referentie opgeslagen in het 'Sellersitemidentification' veld.

Grootboekrekening (verplicht)

Vul hier in op welke grootboekrekening de omzet van dit artikel door Yuki geboekt moet worden.

Prijslijst

Selecteer hier de prijslijst waaraan het verkoopartikel moet worden toegevoegd

Verkoopprijs (verplicht)

Hier vul je de standaard verkoopprijs van het artikel in. Of dit de prijs exclusief of inclusief btw is wordt bepaald door de prijslijst waarin het verkoopartikel wordt opgenomen.

Standaard is de prijslijst exclusief btw, dus is ook de prijs die je hier invult exclusief btw.

Leverancier

Selecteer hier de externe leverancier waar het artikel wordt ingekocht.

Btw-tarief (verplicht)

Selecteer hier het btw-tarief dat normaal gesproken op dit artikel van toepassing is.

Tags

Aan een verkoopartikel kun je één of meerdere tags koppelen zodat het verkoopartikel makkelijk te identificeren en terug te vinden is in Yuki.

Standaard tekstregel

Deze wordt gebruikt om de tekstregel te vullen als het artikel wordt geselecteerd in een verkoopfactuur.

Notities

In dit veld kun je eventueel interne notities over het artikel vastleggen.