Alle aangemaakte verkoopartikelen worden automatisch toegevoegd aan de standaard prijslijst. Dit is een prijslijst exclusief btw.

Er kunnen extra prijslijsten worden aangemaakt voor bijv. verkoop aan zowel particulieren als bedrijven etc.

Een verkoopartikel of een nieuwe artikelprijs (vanaf een bepaalde datum óf een oude prijs tot een bepaalde datum) kan altijd worden toegevoegd aan een specifieke prijslijst.

Open de module 'Verkoop', klik op 'Verkoopartikelen' en vervolgens op de omschrijving van het desbetreffende verkoopartikel.

Klik op de knop 'Voeg artikel toe aan prijslijst' om het artikel aan een prijslijst toe te voegen.

Klik onder de kop ‘Prijslijsten’ op de omschrijving van de prijslijst en vervolgens op de knop 'Nieuwe prijs' of 'Voeg nieuwe prijs toe' om een nieuwe artikelprijs toe te voegen.

Artikel- of prijsgegevens invoeren

De gegevens van het artikel of de artikelprijs kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.

Na het invoeren van de gegevens klik je op de knop 'Bewaren' om het artikel of de nieuwe artikelprijs toe te voegen aan de geselecteerde prijslijst.

Prijslijst (indien er meerdere prijslijsten aanwezig zijn)

Als je diverse prijslijsten hebt aangemaakt, kun je hier aangeven aan welke prijslijst je dit artikel wilt toevoegen. Een artikel kan later altijd in meerdere prijslijsten toegevoegd worden.

Geldig vanaf

Geef aan vanaf welke datum de nieuwe prijs geldig is in deze prijslijst.

Geldig tot

Geef aan tot welke datum de nieuwe prijs geldig is in deze prijslijst.

Btw-percentage

Selecteer het correcte btw-percentage.

Prijs

Voer hier de nieuwe prijs in.