Je kunt in Yuki een zogenaamd totaaloverzicht van een verkoopartikel bekijken. De volgende zaken worden hierin weergegeven:

• gegevens van het artikel

• prijslijst(en) waaraan het artikel is toegevoegd

• prijsovereenkomst(en) met klanten voor het artikel

• kengetallen van het artikel

• omzet per maand

• omzet per jaar

• laatste facturen

• top verkopen.

Vanuit dit totaaloverzicht kan:

• de omschrijving van het artikel worden vertaald (verkoopfactuur in vreemde taal)
  • de prijshistorie van een artikel worden bekeken en bewerkt
  • een artikel aan een prijslijst worden toegevoegd
  • een prijsovereenkomst bij een artikel worden vastgelegd.

Open de module Verkoop, klik links in je scherm op Verkoopartikelen en klik vervolgens op de omschrijving van het artikel waarvan je het totaaloverzicht wilt bekijken en/of bewerken.

Artikelgegevens bekijken en/of bewerken

Van het verkoopartikel worden een aantal gegevens getoond.

Klik op het icoontje achter de velden Grootboekrekening of Leverancier om de desbetreffende gegevens te bekijken.

TIP!

Wanneer je een Engelse, Franse of Duitse factuur wilt versturen voor een artikel kun je hier de omschrijving van het artikel vertalen door te klikken op de wereldbol achter het veld Omschrijving.

Alle gegevens, die al konden worden ingevoerd bij het toevoegen van het verkoopartikel, kunnen hier indien nodig worden aangevuld of gewijzigd.

Klik op de knop Bewerken om de gegevens van het artikel te bewerken. Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer hier ook, indien gewenst, een afbeelding van het verkoopartikel door het desbetreffende bestand te zoeken en te selecteren op de harde schijf van je computer.

Prijslijsten

In Yuki worden alle aangemaakte verkoopartikelen toegevoegd aan de standaard prijslijst. Een artikel kan echter aan meer dan één prijslijst zijn toegevoegd.

Hier zie je een lijst van alle prijslijsten waaraan het artikel op dit moment is toegevoegd.

Artikel aan prijslijst toevoegen

Om het artikel aan een prijslijst toe te voegen, klik je op de knop Voeg artikel toe aan een prijslijst.

Prijshistorie bekijken en bewerken

Om de prijshistorie van een artikel te bekijken klik je op de omschrijving van de desbetreffende prijslijst.

Prijsovereenkomsten

Bij prijsafspraken met klanten die een afwijking vormen van de standaardprijs kun je een prijsovereenkomst gebruiken.

Hier zie je een lijst van alle prijsovereenkomsten met klanten die op dit moment voor het verkoopartikel zijn vastgelegd.

Om een bestaande prijsovereenkomst met een klant te wijzigen, klik je op de regel van de desbetreffende prijsovereenkomst.

Prijsovereenkomst vastleggen

Om een nieuwe prijsafspraak met een klant voor dit artikel toe te voegen, klik je op de knop Leg nieuwe prijsovereenkomst vast.

Kengetallen van het artikel

De volgende kengetallen van het artikel worden getoond:

• Omzet: het gefactureerde bedrag (omzet) over de afgelopen 12 maanden.
  • Aantal verkocht: het aantal dat is verkocht over de afgelopen 12 maanden.

• Te factureren bedrag: het totaalbedrag van de facturen die nog moeten worden verstuurd naar je klanten.

Omzet per maand

In deze grafiek zie je de gefactureerde bedragen van de laatste 12 maanden.

Door met je muis over de grafiek te bewegen kun je van een specifieke maand het totaalbedrag van de gefactureerde facturen van dit jaar en het vorige jaar bekijken.

Omzet per jaar

In deze grafiek zie je de gefactureerde bedragen van alle jaren waarin het artikel is verkocht.

Door met je muis over de grafiek te bewegen kun je van een specifiek jaar het totaalbedrag van de gefactureerde facturen bekijken.

Laatste facturen

Hier zie je een lijst van de laatste facturen die voor dit artikel aan je klanten zijn verstuurd.

Top verkopen

Hier zie je een lijst van je klanten met de hoogste omzet (gefactureerde bedragen).