In het verkoop dashboard zie je de belangrijkste gegevens over je verkoop:

• omzet per maand

• ouderdomsanalyse

• kengetallen van je verkoop

• recent bekeken facturen

• recent bekeken contacten.

Vanuit het dashboard kun je ook:

• een nieuw verkoopartikel toevoegen (klik op de knop 'Nieuw verkoopartikel')
  • een nieuwe verkoopfactuur aanmaken (klik op de knop 'Nieuwe factuur').

Omzet per maand

In deze grafiek zie je de maandelijkse omzet (gefactureerde bedragen) van de laatste 12 maanden.

Door met je muis over de grafiek te bewegen kun je van een specifieke maand het totaalbedrag van de gefactureerde facturen (omzet) bekijken.

Ouderdomsanalyse

Hier zie je het betaalgedrag (Days Sales Outstanding) van je klanten. Dit is een indicatie van de ouderdom van je openstaande verkoopfacturen m.a.w. hoeveel dagen duurt het gemiddeld om een betaling van de je klanten te krijgen:

• <= 30 dagen

• 31 - 60 dagen

• 61 - 90 dagen

• >= 91 dagen.

De DSO wordt als volgt berekend: Totaal openstaande bedrag / Omzet over de laatste 12 maanden * 365.

Door met je muis over het cirkeldiagram te bewegen kun je per aantal dagen het totaalbedrag en het percentage van je openstaande facturen bekijken.

Kengetallen van je verkoop

• Conceptfacturen: het totaalbedrag van facturen die zijn aangemaakt maar nog niet verzonden kunnen of moeten worden naar je klanten.

• Te verzenden: het totaalbedrag van de facturen die nog moeten worden verstuurd naar je klanten.

• Te herinneren facturen: het totaalbedrag van de openstaande facturen, deze zijn nog niet betaald of geïncasseerd.

• In behandeling: het totaalbedrag van de facturen die nog in behandeling staan.

Klik op één van de totaalbedragen om de onderliggende facturen waaruit een totaalbedrag is opgebouwd in meer detail te kunnen bekijken.

Recent bekeken facturen en contacten

Klik op het onderwerp van de factuur of de naam van het contact om deze te bekijken en/of te wijzigen.