Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk en klik vervolgens op Sales monitor.

Het volgende scherm wordt geopend:

In de Sales monitor zie je de belangrijkste gegevens over je verkoop:

• omzet per maand

• ouderdomsanalyse

• kengetallen van je verkoop

• recent bekeken facturen

• recent bekeken contacten.

Vanuit de Sales monitor kun je ook:

• een nieuw verkoopartikel toevoegen (klik op de knop Nieuw verkoopartikel)
  • een nieuwe offerte toevoegen (klik op de knop Nieuwe offerte)
  • een nieuwe verkoopfactuur aanmaken (klik op de knop Nieuwe factuur).

Omzet per maand

In deze grafiek zie je de maandelijkse omzet (gefactureerde bedragen) van de laatste 12 maanden.

Door met je muis over de grafiek te bewegen kun je van een specifieke maand het totaalbedrag van de gefactureerde facturen (omzet) bekijken.

Ouderdomsanalyse

Hier zie je het betaalgedrag (Days Sales Outstanding) van je klanten. Dit is een indicatie van de ouderdom van je openstaande verkoopfacturen m.a.w. hoeveel dagen duurt het gemiddeld om een betaling van de je klanten te krijgen:

• <= 30 dagen

• 31 - 60 dagen

• 61 - 90 dagen

• >= 91 dagen.

De DSO wordt als volgt berekend: Totaal openstaande bedrag / Omzet over de laatste 12 maanden * 365.

Door met je muis over het cirkeldiagram te bewegen kun je per aantal dagen het totaalbedrag en het percentage van je openstaande facturen bekijken.

Kengetallen van je verkoop

• Conceptfacturen: het totaalbedrag van facturen die zijn aangemaakt maar nog niet verzonden kunnen of moeten worden naar je klanten.

• Te verzenden facturen: het totaalbedrag van de facturen die nog moeten worden verstuurd naar je klanten.

• Te herinneren facturen: het totaalbedrag van de openstaande facturen, deze zijn nog niet betaald of geïncasseerd.

• Facturen in behandeling: het totaalbedrag van de facturen die nog in behandeling staan.

Rechtsboven in elk kengetal zie je het aantal onderliggende facturen waaruit het getoonde totaalbedrag is opgebouwd.

Klik op dit aantal of het totaalbedrag om de onderliggende facturen waaruit het totaalbedrag is opgebouwd in meer detail te kunnen bekijken.

Recent bekeken facturen en contacten

Klik op het onderwerp van de factuur of de naam van het contact om deze te bekijken en/of te wijzigen.