In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle verkoopfacturen die in behandeling zijn gezet. Dit zijn facturen die nog niet betaald of geïncasseerd zijn en waar nog uitzoek- of navraagwerk voor moet worden gedaan.

Vanuit deze werklijst kunnen:

• facturen worden vrijgegeven voor verzending naar je klanten.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu de werklijst Facturen in behandeling.

Het volgende scherm wordt geopend:

In elke werklijst en overzicht kan de weergave worden aangepast en kunnen de getoonde gegevens worden gefilterd.

Hieronder worden de specifieke weergave en filtermogelijkheden beschreven van de werklijst ‘Facturen in behandeling’.

Weergave en filtering

Standaard worden de volgende kolommen getoond: ‘Factuurnr.’, ‘Relatie', 'Onderwerp’, ‘Relatie’, ‘Factuurdatum’, ‘Vervaldatum’, ‘Btw-bedrag’, ‘Bedrag’ en ‘Match status’.

Wanneer er voor een factuur een Nederlandse, Engelse, Franse of Duitse factuur lay-out is gebruikt, verschijnt de kolom Taal in het bovenstaande overzicht.

Deze lijst kan standaard worden gefilterd op ‘Creditfactuur’, ‘Achterstallig’, ‘Gedeeltelijk betaald’ en ‘Status’ door op deze tags te klikken. De tag of tags worden toegevoegd aan de filterbalk.

Bij gebruik van de tag Status kan het filter verder worden gespecificeerd naar Niet verstuurd, Onbetaald, Gedeeltelijk betaald of Volledig ontvangen.

Bij gebruik van de tag Achterstallig kan het filter verder worden gespecificeerd naar Meer dan 30 dagen achterstallig, Meer dan 60 dagen achterstallig of Meer dan 90 dagen achterstallig.

TIP!
Wanneer de Vreemde valuta module is geactiveerd in de Yuki store kun je ook filteren op Valuta.

Facturen vrijgeven voor verzending

Selecteer de facturen in de lijst die je wilt vrijgeven voor verzending naar je klanten. Klik rechtsboven op de knop Vrijgeven

De facturen komen in de werklijst ‘Te verzenden facturen’ terecht en verdwijnen uit de werklijst ‘Facturen in behandeling’.