In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle verkoopfacturen die in zijn geheel of gedeeltelijk nog niet betaald of geïncasseerd werden.

Dit is iets anders dan de debiteuren openstaande posten. De laatste is meer boekhoudkundig en bevat ook de betalingen waar geen verkoopfactuur aan gekoppeld is.

Vanuit deze werklijst::

• kunnen handmatig herinneringen en aanmaningen worden verstuurd
  • kan voor het versturen het herinneringsniveau van de herinneringen of aanmaningen nog worden gewijzigd
  • kunnen facturen waarvoor nog navraag- of uitzoekwerk moet worden gedaan in behandeling worden gezet.

In de module Verkoop klik je op Verkoopfacturen en vervolgens selecteer je de werklijst Te herinneren facturen.

In elke werklijst en overzicht kan de weergave worden aangepast en kunnen de getoonde gegevens worden gefilterd.

Hieronder worden de specifieke weergave en filtermogelijkheden beschreven van de werklijst ‘Te herinneren facturen’.

Weergave en filtering

Deze lijst kan standaard worden gefilterd op ‘Creditfactuur’, ‘Achterstallig’, ‘Gedeeltelijk betaald’ en ‘Status’ door deze tags naar de filterbalk te slepen.

Bij gebruik van de tag ‘Status’ kan het filter verder worden gespecificeerd naar ‘Onbetaald’, ‘Gedeeltelijk ontvangen’ of ‘Volledig ontvangen’.

Standaard worden de volgende kolommen getoond: ‘Factuurnr.’, ‘Onderwerp’, ‘Relatie’, ‘Factuurdatum’, ‘Vervaldatum’, ‘Btw-bedrag’, ‘Bedrag’ en ‘Status’.

Voeg de kolom Niveau toe om het herinneringsniveau van de al verstuurde herinneringen te bekijken en hierop te kunnen filteren.

Dubbelklik op een klantnaam in de kolom Relatie om van de klant het totaal openstaande bedrag van de onbetaalde facturen te bekijken.

Wanneer er voor een factuur een Nederlandse, Engelse, Franse of Spaanse factuur lay-out is gebruikt, verschijnt de kolom Taal in het bovenstaande overzicht.

LET OP!
Wanneer de Vreemde valuta module is geactiveerd in de Yuki store kun je ook filteren op Valuta.

Facturen in behandeling zetten

Selecteer één of meer facturen waarvoor nog navraag- of uitzoekwerk moet worden verricht en klik vervolgens op de optie Verplaats naar facturen in behandeling van de knop Herinneren.

De facturen verdwijnen uit de werklijst ‘Te herinneren facturen’ en komen in de werklijst ‘Facturen in behandeling' terecht.