In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle verkoopfacturen die zijn aangemaakt maar nog niet verzonden kunnen of moeten worden naar je klanten.

Deze conceptfacturen kunnen nog altijd worden aangepast en bewaard worden.

Alle conceptfacturen vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Facturen in het Archief.

Vanuit deze werklijst kunnen:

• conceptfacturen worden klaargezet voor verzending naar je klanten
  • conceptfacturen worden verwijderd.

Open de module Verkoop, klik links in je scherm op Verkoopfacturen en selecteer vervolgens de werklijst Conceptfacturen.

Het volgende scherm wordt geopend:

In elke werklijst en overzicht kan de weergave worden aangepast en kunnen de getoonde gegevens worden gefilterd.

Hieronder worden de specifieke weergave en filtermogelijkheden beschreven van de werklijst ‘Conceptfacturen’.

Weergave en filtering

Deze lijst kan standaard worden gefilterd op ‘Creditfactuur’ door op deze tag te klikken.

Standaard worden de volgende kolommen getoond: ‘Relatie', 'Onderwerp’, ‘Btw-bedrag’ en ‘Bedrag’.

Conceptfacturen klaarzetten voor verzending

Selecteer de conceptfacturen in de lijst die je wilt klaarzetten voor verzending naar je klanten. Klik rechtsboven in je scherm op de knop Verplaats naar te verzenden facturen

De facturen verdwijnen uit de werklijst ‘Conceptfacturen’ en komen in de lijst ‘Te verzenden facturen’ terecht.

Conceptfacturen verwijderen

Selecteer één of meer conceptfacturen die je wilt verwijderen uit je administratie. Klik vervolgens rechtsboven in je scherm op de knop Verwijderen

De volgende melding verschijnt in je scherm:

Klik op de knop Ja om de geselecteerde facturen daadwerkelijk te verwijderen.