In Yuki kun je een werklijst bekijken van alle verkoopfacturen die zijn aangemaakt maar nog niet verzonden kunnen of moeten worden naar je klanten.


Alle gegevens van een concept verkoopfactuur kunnen nog altijd worden aangepast en opnieuw bewaard worden.


Alle conceptfacturen vind je ook terug in de ordner Verkoop, tabblad Facturen in het Archief.


Vanuit deze werklijst kunnen:

  • conceptfacturen worden aangepast 
  • conceptfacturen worden klaargezet voor verzending naar je klanten
  • conceptfacturen worden verwijderd.


TIP!

Zodra je in de conceptfactuur hebt aangegeven dat deze gereed is om te worden verstuurd en verwerkt in je administratie (door respectievelijk te klikken op de knop Klaar om te versturen en Klaar om te verwerken) kun je de knop Schermvoorbeeld gebruiken om te controleren of de verkoopfactuur er correct uitziet. 


Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu de werklijst Conceptfacturen.


Het volgende scherm wordt geopend:In elke werklijst en overzicht kan de weergave worden aangepast en kunnen de getoonde gegevens worden gefilterd. 

Hieronder worden de specifieke weergave en filtermogelijkheden beschreven van de werklijst ‘Conceptfacturen’.


Weergave en filtering

Standaard worden de volgende kolommen getoond: ‘Relatie', 'Onderwerp’, ‘Btw-bedrag’ en ‘Bedrag’.


Deze lijst kan standaard worden gefilterd op ‘Creditfactuur’ door op deze tag te klikken. De tag wordt vervolgens toegevoegd aan de filterbalk.Conceptfactuur aanpassen

Klik in de lijst op het onderwerp van de conceptfactuur die je wilt aanpassen voordat je deze bijvoorbeeld klaar zet voor verzending naar je klant. 


Het volgende scherm wordt geopend:Na het aanpassen van de gegevens van de conceptfactuur kan deze door te klikken op de knop Bewaren weer worden bewaard als een conceptfactuur (in overzicht 'Conceptfacturen') of klaargezet worden om te worden verstuurd (in overzicht 'Te verzenden facturen').


Om een schermvoorbeeld van de aangepaste conceptfactuur te bekijken en indien gewenst de factuur vervolgens direct te verwerken in de administratie klik je op de knop Volgende


Conceptfacturen klaarzetten voor verzending

Selecteer de conceptfacturen in de lijst die je wilt klaarzetten voor verzending naar je klanten. Klik vervolgens op de knop Verplaats naar te verzenden facturen

De facturen verdwijnen uit de werklijst ‘Conceptfacturen’ en komen in de lijst ‘Te verzenden facturen’ terecht.


Conceptfacturen verwijderen

Selecteer één of meer conceptfacturen die je wilt verwijderen uit je administratie. Klik vervolgens op de knop Verwijderen


De volgende melding verschijnt in je scherm:Klik op de knop Ja om de geselecteerde facturen daadwerkelijk te verwijderen.