In Yuki worden alle verkoopartikelen toegevoegd aan de standaard prijslijst.

Een prijslijst bepaalt binnen Yuki:

• Welke artikelen voor een bepaalde verkoopfactuur beschikbaar zijn
  • Met welke prijs dat artikel moet worden voorgesteld op die factuur (prijs kan nog worden gewijzigd)
  • Welk btw-percentage moet worden voorgesteld op die factuur (btw-percentage kan nog worden gewijzigd)
  • Of de ingevoerde prijs inclusief of exclusief btw is (dit kan niet worden gewijzigd).

Een prijslijst is een prijsmodel en niet noodzakelijkerwijs een prijsafspraak.

Een prijsafspraak met een klant die een afwijking vormt van de standaardprijs kan worden vastgelegd in een prijsovereenkomst.

Bij verkoop aan zowel particulieren als aan bedrijven (prijzen inclusief of exclusief btw), aan volstrekt verschillende doelgroepen (bijvoorbeeld handelaren en eindgebruikers) en/of aan het buitenland (speciaal btw-tarief) is het raadzaam en ook mogelijk om in Yuki extra prijslijsten aan te maken.

Voor elke verkoopfactuur die je aanmaakt kun je dan aangeven welke prijslijst voor die factuur van toepassing is.

Om alle instellingen binnen je domein te bekijken en/of te wijzigen, klik je links in je scherm op het radertje.

Klik vervolgens onder ‘Verkoop’ op 'Factuurinstellingen' en scroll naar 'Prijslijsten'.

Alle prijslijsten die momenteel zijn aangemaakt in dit domein worden hier getoond.

Vanuit dit scherm kun je:

• een prijslijst wijzigen
  • een prijslijst verwijderen
  • een prijslijst aanmaken.

Prijslijst wijzigen

Je kunt één van deze prijslijsten wijzigen en/of verwijderen door te klikken op de omschrijving van de prijslijst.

De gegevens van de prijslijst kunnen in de hieronder beschreven velden worden gewijzigd.

Na het wijzigen van de gegevens klik je op de knop 'Bewaren' om de prijslijst te wijzigen.

Omschrijving (verplicht)

Voer een duidelijke omschrijving voor de prijslijst in bijvoorbeeld 'Particulieren' of 'Prijslijst Duitsland'.

Inclusief btw

Geef aan of de verkoopprijzen in deze prijslijst in- of exclusief btw zijn.

Valuta (alleen zichtbaar indien module 'Vreemde valuta' is geactiveerd)

Selecteer de juiste valuta voor de prijslijst.

LET OP!

Alle artikelen worden normaal gekoppeld aan de standaard prijslijst. Dit is een prijslijst exclusief btw.

Heb je verder geen behoefte aan meer dan één prijslijst maar lever je eigenlijk enkel aan consumenten (inclusief btw) dan volstaat het om de standaard prijslijst te wijzigen en daar aan te geven dat alle verkoopprijzen inclusief btw zijn.

Prijslijst verwijderen

Je kunt één van deze prijslijsten verwijderen door te klikken op de omschrijving van de prijslijst.

Klik vervolgens op de knop 'Verwijderen'.

Prijslijst aanmaken

Je kunt een nieuwe (extra) prijslijst aanmaken door te klikken op ‘Maak nieuwe prijslijst aan’.