Een prijslijst bepaalt binnen Yuki:

• Welke artikelen voor een bepaalde verkoopfactuur beschikbaar zijn
  • Met welke prijs dat artikel moet worden voorgesteld op die factuur (prijs kan nog worden gewijzigd)
  • Welk btw-percentage moet worden voorgesteld op die factuur (btw-percentage kan nog worden gewijzigd)
  • Of de ingevoerde prijs inclusief of exclusief btw is (dit kan niet worden gewijzigd).

Een prijslijst is een prijsmodel en niet noodzakelijkerwijs een prijsafspraak.

Een prijsafspraak met een klant die een afwijking vormt van de standaardprijs kan worden vastgelegd in een prijsovereenkomst.

Bij verkoop aan zowel particulieren als aan bedrijven (prijzen inclusief of exclusief btw), aan volstrekt verschillende doelgroepen (bijvoorbeeld handelaren en eindgebruikers) en/of aan het buitenland (speciaal btw-tarief) is het raadzaam en ook mogelijk om in Yuki extra prijslijsten aan te maken.

Voor elke verkoopfactuur die je aanmaakt kun je dan aangeven welke prijslijst voor die factuur van toepassing is.

In Yuki kun je alle prijslijsten bekijken die op dit moment in het domein zijn aangemaakt.

Vanuit dit overzicht kun je ook:

• een prijslijst aanmaken
  • alle prijslijsten downloaden als een CSV-bestand (Excel)
  • een prijslijst instellen als standaard prijslijst
  • alle verkoopartikelen in een prijslijst bekijken.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk en klik vervolgens op Prijslijsten.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Kolom selectie om de getoonde kolommen in dit overzicht aan te passen zodat je op de door jou gewenste waarden in deze kolom(men) kunt filteren.

In de filterbalk kun je door te dubbelklikken op één of meer waarden in één van de getoonde kolommen deze als filter toevoegen aan de filterbalk.

Daarnaast kun je dit overzicht ook filteren op 'Inclusief btw' of 'Exclusief btw' door op de desbetreffende tag te klikken. De tag wordt vervolgens toegevoegd aan de filterbalk.

Prijslijst aanmaken

Klik op de knop Nieuwe Prijslijst om een prijslijst voor een administratie in het domein aan te maken.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Prijslijst aanmaken.

Prijslijst(en) downloaden

Om alle prijslijsten te downloaden als een CSV-bestand klik je op de knop Download als CSV.

Alle getoonde kolommen op het scherm worden nu gedownload in een CSV-bestand met de naam 'data.csv'.

Prijslijst instellen als standaard prijslijst

Alle verkoopartikelen die worden aangemaakt worden toegevoegd aan de standaard prijslijst. Deze prijslijst wordt door Yuki standaard gebruikt bij het aanmaken van verkoopfacturen en/of offertes. Om een andere prijslijst in te stellen als standaard prijslijst selecteer je deze in de kolom Standaard.

Verkoopartikelen in prijslijst bekijken

Je kunt de verkoopartikelen bekijken die aan een prijslijst zijn toegevoegd door te klikken op de omschrijving van de prijslijst.

Het volgende scherm wordt geopend:

TIP!

Om de prijzen van de verkoopartikelen in deze prijslijst op een bepaalde datum in het verleden of in de toekomst te bekijken selecteer je achter Toon de prijslijst per de gewenste datum.