In Yuki worden alle verkoopartikelen toegevoegd aan de standaard prijslijst.

Een prijslijst bepaalt binnen Yuki:

• Welke artikelen voor een bepaalde verkoopfactuur beschikbaar zijn
  • Met welke prijs dat artikel moet worden voorgesteld op die factuur (prijs kan nog worden gewijzigd)
  • Welk btw-percentage moet worden voorgesteld op die factuur (btw-percentage kan nog worden gewijzigd)
  • Of de ingevoerde prijs inclusief of exclusief btw is (dit kan niet worden gewijzigd).

Een prijslijst is een prijsmodel en niet noodzakelijkerwijs een prijsafspraak.

Een prijsafspraak met een klant die een afwijking vormt van de standaardprijs kan worden vastgelegd in een prijsovereenkomst.

Bij verkoop aan zowel particulieren als aan bedrijven (prijzen inclusief of exclusief btw), aan volstrekt verschillende doelgroepen (bijvoorbeeld handelaren en eindgebruikers) en/of aan het buitenland (speciaal btw-tarief) is het raadzaam en ook mogelijk om in Yuki extra prijslijsten aan te maken.

Voor elke verkoopfactuur die je aanmaakt kun je dan aangeven welke prijslijst voor die factuur van toepassing is.

Alle vastgelegde instellingen zoals o.a. de instellingen van de prijslijsten zijn op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd.

Open de instellingen van je domein door in de navigatiebalk te klikken op het icoon Instellingen, klik in het nu geopende scherm op Verkoop instellingen en scroll vervolgens naar Prijslijsten.

Alle prijslijsten die momenteel zijn aangemaakt in dit domein worden hier getoond.

Vanuit dit scherm kun je:

• de verkoopartikelen in een prijslijst bekijken
  • een prijslijst wijzigen
  • een prijslijst verwijderen
  • een prijslijst aanmaken.

Verkoopartikelen in prijslijst bekijken

Je kunt de verkoopartikelen bekijken die aan deze prijslijst zijn toegevoegd door te klikken op de omschrijving van de prijslijst.

Het volgende scherm wordt geopend:

Prijslijst wijzigen

Je kunt een prijslijst wijzigen door te klikken op de regel van de prijslijst.

Het volgende scherm wordt geopend:

De gegevens van de prijslijst kunnen in de hieronder beschreven velden worden gewijzigd.

Na het wijzigen van de gegevens klik je op de knop Bewaren om de prijslijst te wijzigen.

Omschrijving (verplicht)

Voer een duidelijke omschrijving voor de prijslijst in bijvoorbeeld 'Particulieren' of 'Prijslijst Duitsland'.

Valuta (alleen zichtbaar indien module 'Vreemde valuta' is geactiveerd)

Selecteer de juiste valuta voor de prijslijst.

Inclusief btw

Geef aan of de verkoopprijzen in deze prijslijst in- of exclusief btw zijn.

TIP!

Alle artikelen worden normaal gekoppeld aan de standaard prijslijst. Dit is een prijslijst exclusief btw.

Heb je verder geen behoefte aan meer dan één prijslijst maar lever je eigenlijk enkel aan consumenten (inclusief btw) dan volstaat het om de standaard prijslijst te wijzigen en daar aan te geven dat alle verkoopprijzen inclusief btw zijn.

Prijslijst verwijderen

Je kunt een prijslijst verwijderen door te klikken op de regel van de prijslijst.

Klik vervolgens op de knop Verwijderen

Prijslijst aanmaken

Je kunt een nieuwe (extra) prijslijst aanmaken door te klikken op Maak nieuwe prijslijst aan

Het volgende scherm wordt geopend:

De gegevens van de prijslijst kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.

Na het wijzigen van de gegevens klik je op de knop Bewaren om de prijslijst te wijzigen.

Omschrijving (verplicht)

Voer een duidelijke omschrijving voor de prijslijst in bijvoorbeeld 'Particulieren' of 'Prijslijst Duitsland'.

Valuta (alleen zichtbaar indien module 'Vreemde valuta' is geactiveerd)

Selecteer de juiste valuta voor de prijslijst.

Inclusief btw

Geef aan of de verkoopprijzen in deze prijslijst in- of exclusief btw zijn.