Om alle instellingen binnen je domein te bekijken en/of te wijzigen klik links in je scherm op het radertje.

Klik vervolgens onder ‘Verkoop’ op 'Factuurinstellingen' en scroll naar 'Factuurnummer'.

De onderstaande instellingen kunnen voor het factuurnummer bij de factuurinstellingen worden ingevoerd.

Prefix factuurnummer

Maak je factuurnummer herkenbaar, laat het bijvoorbeeld beginnen met 15.xxx, waarbij de 15 voor 2015 staat. Begin elk jaar met een nieuwe reeks.

Maak het nummer niet langer dan nodig is. Dat kost je klant enkel meer invoerwerk om de facturen te boeken en te betalen.

Je mag als scheidingstekens een . gebruiken om langere nummer beter leesbaar te maken (bijvoorbeeld: 215.015).

Voorkom dubbele factuurnummers. Dus heb je al facturen verstuurd voordat je met Yuki werkte, laat dit nummer dan volgen op het laatst gebruikte nummer.

Volgende factuurnummer

Het nummer dat je hier ingeeft zal worden gebruikt voor de eerstvolgende verkoopfactuur die je verwerkt.

LET OP!

Kies een nummer van minimaal vijf cijfers. Om de betalingen van facturen goed te herkennen dient het factuurnummer een voldoende unieke waarde te zijn.

Vier cijfers kan verward worden met postcodes. Twee of drie cijfers zijn ook te weinig onderscheidend.

Factuurnummer op volgende factuur

Dit nummer wordt automatisch gevuld met het nummer dat je hebt ingevoerd in het veld ‘Volgende factuurnummer’.