Het memoriaal dient ervoor om er alle, meestal incidenteel voorkomende, posten in te boeken die niet voortvloeien uit de verwerking van documenten (bijv. facturen, bankafschriften etc.) in Yuki.

Open de module Backoffice en klik links in je scherm onder Acties op Memoriaal

Het volgende scherm wordt geopend:

In dit overzicht zie je alle memorialen die in de administratie(s) handmatig zijn aangemaakt of geïmporteerd zijn via een financieel importbestand.

Er zijn in Yuki vier verschillende typen memoriaalboekingen mogelijk:

• Memoriaal (bijv. loonjournaalpost of afschrijving)
  • Beginbalans
  • Eindejaarscorrectie
  • Fiscale correctie.

Om in deze lijst alleen de financiële boekingen (memorialen), de beginbalansen, de eindejaarscorrecties of de fiscale correcties te bekijken selecteer je rechtsboven in je scherm de juiste optie. Daarnaast kun je aangeven van welke periode en/of welke administratie de memoriaalboekingen getoond moeten worden.

De memorialen kunnen in het overzicht worden gesorteerd op datum, type, administratie, onderwerp, aantal transacties en status door te klikken op de desbetreffende kolomkop. De sortering wordt met een pijltje naar boven of beneden aangeduid.

De status van het type 'Memoriaalboeking', 'Eindejaarscorrectie' of 'Fiscale correctie' kan verschillend zijn:

• Groen vierkantje: Invoer is OK
  • Blauw vierkantje: Invoer is niet volledig
  • Geel vierkantje: Geen invoer.

De status van het type 'Financieel importbestand' kan zijn:

• Succesvolle import
  • Er zijn fouten opgetreden bij het importeren.