De actie Direct in omzet boeken wordt gebruikt om omzet met btw te boeken waarvan geen verkoopfactuur is aangeleverd.

Klik in de workflow Te verwerken banktransacties op de > voor een banktransactieregel en het volgende scherm kan verschijnen:

Vul nu bij grootboekrekening ’Omzet artikelgroep 1’ in en bij ’Relatie’ ’A.H.J. Takkenberg’ in.

Bij ’Btw-code’ heb je een aantal keuzes:

• Niet aftrekbaar
  • Btw 0%
  • Btw verlegd
  • Export buiten EU
  • Export diensten EU (2010)
  • Export goederen EU (2010)
  • Btw 6%
  • Btw 21%.

De getoonde btw-codes zijn afhankelijk van de NAW gegevens van de debiteur.

Klik op de knop Bewaren. Je ziet nu het volgende scherm:

Klik op de knop Afgehandeld waardoor de volgende transactie in de workflow wordt getoond.