Werken met vreemde valuta

Handelen met andere valuta dan de euro maakt een administratie direct wat complexer. Af en toe een bonnetje van een taxi in dollars is nog wel te doen, maar regelmatig verkoopfacturen versturen in een andere valuta of het hebben van een bankrekening in een bijvoorbeeld Ponden stelt andere eisen aan de software. Daarom ontwikkelde Yuki de module Vreemde valuta.


Wanneer is deze module noodzakelijk?

Werkt je bedrijf met andere valuta dan de Euro dan is het activeren van deze module verplicht. De software wordt daardoor op diverse plaatsen uitgebreid met functionaliteit die nodig is om transacties zowel in de oorspronkelijke valuta als de Euro te registreren en te verwerken. De basisboekhouding blijft in Euro's.


Extra functionaliteit

De volgende zaken worden mogelijk gemaakt door het activeren van deze module:

  • Opmaken van facturen in vreemde valuta
  • Werken met prijslijsten in vreemde valuta
  • Aanleveren van scans van verkoopfacturen in vreemde valuta
  • Aanleggen van bankrekeningen in vreemde valuta en importeren van afschriften daarvan
  • Afboeken van valutaverschillen
  • Diverse overzichten met extra informatie over de valuta
  • Automatisch toekennen van dagkoersenWat te doen als ik maar af en toe iets in een andere valuta heb?

Het blijft mogelijk, ook zonder deze module om incidentele inkoopfacturen of bonnetjes in VV aan te leveren. Deze worden dan door Yuki omgerekend en verder als Euro documenten behandeld. Heb je maar incidenteel een verkoopfactuur, reken dan zelf even de relevante bedragen zoals het factuurbedrag om naar euro's en vermeld dat op de factuur. We behandelen die factuur dan als ware het een Euro factuur.


Probeer het een maand gratis

Je kunt Yuki Vreemde valuta een volle maand gratis uitproberen. Bevalt het je niet, dan zet je binnen een maand de service gewoon weer uit. Je betaalt dan helemaal niets. Blijf je na die maand de service gebruiken dan zal Yuki je 10,00 euro per maand aan vaste kosten in rekening brengen voor de extra software.