Juni 2015

Yuki

• Het financiële transactie-overzicht vanuit een adreskaart is nu ook zichtbaar voor gebruikers die niet in de Financiële-administratie rol zitten, maar wel in de Verkoop of Inkoop rol: Gebruikers in de Verkoop-rol kunnen hier de debiteuren-transacties zien, en gebruikers in de Inkoop-rol de crediteuren-transacties.
  • Verbeterde datumselectie bij gebroken boekjaren:
    • De geselecteerde periode is duidelijker:
      • Jaar/Halfjaar/Kwartaal bevat beide jaren, bijv. FY2014/15
      • Maand bevat het kalenderjaar waarin de geselecteerde maand valt.
    • Het bladeren door maanden van een gebroken boekjaar gaat nu altijd goed.
  • Nieuwe navigatie is nu beschikbaar in alle domeinen hierover is een nieuwsbrief

• In de proef-saldibalans worden ingevoerde notities (per grootboekrekening) getoond.

UBL

• UBL-facturen worden automatisch verwerkt door Yuki. Aanleveren van UBL-facturen kan op de volgende manieren:
    • UBL-facturen met een embedded (ingevoegde) PDF kunnen als alle andere documenten naar Yuki gestuurd worden (upload, e-mail, Dropbox). De embedded PDF wordt hieruit gehaald en als document in Yuki zichtbaar gemaakt.
    • E-mails naar het Yuki domein/administratie-e-mail-adres, met de PDF en de UBL-factuur als losse attachments. Deze worden dan automatisch tot één document in Yuki samengevoegd indien de bestandsnamen overeenkomen.

Dossiers

• Financiële transacties uit een financieel importbestand kunnen nu aan dossiers worden toegewezen.
  • Transacties opsplitsen over meerdere dossiers.
    • Splitsen van factuurtransactieregels per dossier via het transactieoverzicht van de grootboekrekening.
    • Splitsen van banktransacties per dossier via het transactieoverzicht van de grootboekrekening.
    • Direct banktransacties in de banktransactie-workflow aan een dossier koppelen met de actie “Direct op omzet/kosten" of "Overige bewerkingen".
  • Tonen van meerdere dossiers in het overzicht “Financiële Details” van de dossier-module. Voorheen was het overzicht beperkt tot het weergeven van één dossier.

Verkoop

• Het is nu mogelijk om bij adressen een apart e-mail voor herinneringen/aanmaningen vast te leggen (als dit afwijkt van het factuur e-mail adres).

Personeel / Salaris

• Bij het versturen van salarisstroken heb je nu de optie om dit bij voorkeur naar de werk- of naar de privé e-mailadressen van de werknemers te sturen.

Partners

• In het backoffice-entry scherm van een PDF-dcoument kun je nu switchen tussen de weergave van de pagina-afbeeldingen (voor de eerste 8 pagina’s van de PDF) en de volledige PDF.

België

• Import van (historische) bankbestanden van de Crelan bank.
  • Sinds kort zijn de banken Delta Lloyd en Crelan toegevoegd aan het rijtje van banken die Yuki ondersteunt. Als men in een administratie van die bank al een bankrekening heeft aangemaakt (als "Overige belgische banken") is het wenselijk om bij die bankrekeningen de bank even te wijzigen.
  • De term medecontractanten is gewijzigd in btw verlegd.
  • Grootboekrekeningen met als eerste 2 cijfers “66” worden nu toegewezen aan btw-vak 82 mits de grootboek-optie "Btw van toepassing" aan staat.