Instellen herinneringen

In de verkoopmodule staat links in beeld de optie “Instellingen herinneringen”

Hier voeg je onder het tabblad “Lay-outs” eenmalig templates toe met bijvoorbeeld titels als:

• Herinnering na 30 dagen

• Herinnering na 45 dagen

• Herinnering na 60 dagen

• In gebreke stelling

Deze templates maak je eenmalig aan waarna je bij het aanmaken van een herinnering alleen nog maar hoeft aan te klikken welke herinnering gebruikt moet worden. De aangemaakte lay-outs worden dan gebruikt.

Aan de slag!

Als je een factuur opent kan je via het herinneringsicoontje  een herinnering versturen.

Dit is echter detailwerk. Het is ook mogelijk om sneller herinneringen te versturen. Ga hiervoor naar de verkoopmodule en ga naar “Onbetaalde facturen”.

Klik de eerste keer het icoontje  aan en kies de kolommen “Datum laatste herinnering,Laatste herinnering & e-mail”. Door deze kolommen te kiezen wordt getoond welke herinnering wanneer is verzonden (om hiermee dubbelingen te voorkomen). Door de kolom e-mail te selecteren kan bekeken worden of de e-mails goed ingesteld staan waarnaar de herinnering verzonden zal worden, eventueel kan dit nu nog aangepast worden op de relatiekaart,

Selecteer links in beeld alle facturen die een gelijke herinnering (1e, 2e 3e etc.) moeten ontvangen. Selecteer vervolgens bovenin welke herinnering verzonden moet worden. Door vervolgens op “verstuur herinneringen” te klikken worden alle herinneringen verzonden naar het emailadres dat in de kolom e-mail staat.

Let op, zorg dat je bank bijgewerkt is om te voorkomen dat een betaalde factuur herinnert wordt.