De functieverdeling van een gebruiker in het Partner portaal wordt bepaald door de rollen die deze gebruikers toegewezen krijgen.

De volgende 4 rollen zijn gedefinieerd:

• Portaal backoffice: kan in domeinen backoffice werk doen.
  • Portaal data-entry: kan in domeinen backoffice werk doen, heeft de mogelijkheid bankmutaties te verwerken maar documenten kunnen niet worden afgehandeld. Documenten krijgen na verwerking de status Data-entry voltooid.
  • Portaal beheerder: kan gebruikers aanmaken en wijzigen in de portal en vervolgens aan domeinen toewijzen (en in alle domeinen backoffice werk doen).
  • Portaal gastgebruiker: heeft alleen toegang als portal backoffice medewerker tot het domein (of domeinen) waaraan deze gebruiker is toegewezen via de domein instellingen. Zie voor verdere informatie 'Hoe krijgt een gastgebruiker toegang tot een domein'.

Aan elk Yuki domein kunnen de volgende personen worden toegewezen:

• Een Backoffice verantwoordelijke voor het domein.
  • Een Backoffice back-up voor het domein, voor het geval dat de BO verantwoordelijke afwezig is.
  • Een Backoffice controller die alle werkzaamheden in het domein controleert.