Hoe verwijder ik een SEPA bestand?

Heeft een klant de betaalbatch (SEPA) niet betaalt via de bank of komen de betalingen niet verdicht binnen? Het is mogelijk de aangemaakte bestanden te verwijderen. Door de batch te verwijderen wordt de facturen die zijn verplaatst naar betalingen onderweg weer teruggezet in de betaallijst en in de crediteurenlijst.

Wees wel absoluut zeker dat het nodig is dat je de batch verwijdert, anders krijg je grote uitzoekproblemen.

Het is niet mogelijk de batch in de rol van backoffice te verwijderen.

Tip, maak jezelf als gebruiker aan met de rol directie om deze optie toch te kunnen uitvoeren.

Om de batch te verwijderen ga je naar de betaallijst. In de grijze balk staat de optie “historie” .

Hierachter tonen zich de aangemaakte betaalbestanden:

Ga het betaalbestand in met het pijltje ervoor. Hier toont zich de optie tot het verwijderen van het betaalbestand: