Hoe importeer ik een lijst met relaties in Yuki?

Voor (nieuwe) klanten is het mogelijk om relatiegegevens uit een ander pakket te importeren. Dit kunnen we onder andere uitlezen vanuit een CSV bestand (of vanuit Outlook exports).

Aan deze uitleg is een voorbeeld van een CSV-importbestand toegevoegd.

Ga naar relaties en kies voor importeren/exporteren, selecteer vervolgens importeren:

Kies Yuki:

Kies volgende:

Kies bij een nog niet eerder geïmporteerd bestand voor “overschrijf de bestaande gegevens” of “aanvullen” als je gegevens wilt aanvullen bij eerdere geïmporteerde bestanden/relaties.

Selecteer het importbestand:

Wijs de kolommen toe via het dropdown menu wanneer Yuki ze niet herkend heeft, dan staan ze op “niet importeren”:

Let op! Als je een bestand importeert met btw nummers en bankrekeningen moet je vooraf controleren of er geen nulwaarden/blanco velden aanwezig zijn. Yuki valideert deze nummers, als dit niet lukt leest Yuki de gehele relatie niet in! Indien dit voorkomt kan het bestand het beste in 2 stappen geïmporteerd worden:

1. Importeer het gehele bestand zonder de kolommen btw en bank aan te vinken (bij stap 5 op niet importeren zetten)

2. Importeer het bestand nogmaals, selecteer bij stap 3 “overschrijven bestaande gegevens”. Yuki zal dan de bank- en btw nummers aanvullen van de relaties.