Meerdere (verkeerd geboekte) mutaties in 1 keer corrigeren

 

Het kan voorkomen dat een herkenningsregel verkeerd is gekozen. Je kan de herkenningsregel verwijderen maar vervolgens blijven alle mutaties staan waar ze (verkeerd) zijn geboekt. Overigens is het verstandiger de herkenningsregel een einddatum te geven.

 

Omdat het herstellen van mutaties, handmatig, veel tijd in beslag neemt is er een mogelijkheid om transacties van een relatie of van een grootboekrekening in 1 keer te verplaatsen.

 

Ga hiervoor naar boekhouding, kies voor bank en vervolgens voor “zoeken & vervangen”. Dit kan alleen met de rol van backoffice. Vul zoekcriteria in en klik op zoek:

 

Vervolgens kan je eronder bij “vervangen” aangeven wat je met de mutaties wil doen. De mutaties die overigens aan het criterium voldoen worden verder naar onderen getoond en staan allemaal aangevinkt. Mocht je ze niet allemaal willen wijzigen zet je het vinkje bij de betreffende regel uit.

 

Vul bij vervangen zowel een grootboekrekening als relatie in, anders zal het vervangen niet goed gaan. Door afhandelen aan te vinken zal Yuki de mutaties direct afhandelen.

Yuki vindt maximaal 100 mutaties per keer. Indien er meer dan 100 mutaties verplaatst moeten worden zal bovenstaande herhaald mogen worden.