Wanneer een klant een bestaande prijslijst heeft, kan het handig zijn deze lijst in Yuki te importeren in plaats van alle artikelen handmatig te moeten invoeren.

Het importeren van verkoopartikelen is een optie die nog niet volledig uitgewerkt is waardoor de functionaliteit beperkt is. Het grootste nadeel is dat bij het importeren van de lijst niet bepaald kan worden aan welk grootboek een artikel gekoppeld moet worden. Alle artikelen zullen gekoppeld worden aan grootboek 80000. Achteraf kan dit wel handmatig aangepast worden.

Stappenplan importeren verkoopartikelen:

1. Ga in de verkoopmodule naar verkoopartikelen en klik in de grijze balk op “Prijslijsten”;

2. Klik op de standaard prijslijst;

3. Klik op het upload icoon in de grijze balk ;

4. Selecteer het bestand en klik op importeren.

5. Je kan elk jaar een bestand importeren met nieuwe prijzen. Zo houd je de historie mooi in het systeem in plaats van de prijzen te overschrijven. In het CSV bestand kan je kiezen voor een geldigheidsdatum van het artikel.

Attentiepunten CSV bestand:

1. Aan dit artikel is een voorbeeld CSV bestand toegevoegd voor het importeren van verkoopartikelen wanneer wordt gewerkt met prijzen inclusief btw;

2. De kolom referentie is leidend, niet de omschrijving. Als er meerdere gelijke omschrijvingen bestaan importeert Yuki maar 1 van deze regels;

3. Eventueel kan je in Excel kolommen met omschrijving en referentie samenvoegen door gebruik te maken van de formule =tekst.samenvoegen() indien omschrijvingen niet uniek zijn.

4. De BTW-code dat in Excel wordt ingegeven moet overeenstemmen met de  omschrijving dat in Yuki staat ingesteld. Via volgende stappen kan je deze terugvinden:

• Klik op het logo (links bovenaan)
  • Klik op Instellingen
  • Klik op Btw-percentages
  • Open een Btw-code
  • De omschrijving (bv.: 'TRMVAT 21%') moet in het CSV bestand worden opgenomen zodat Yuki dit correct zal herkennen.