Alleen de eigenaar van een domein of iemand die al de rol Directie heeft, kan rollen aan andere gebruikers toekennen. (geen backoffice)

Om rollen te kunnen toekennen moet je eerst zorgen dat de persoon een gebruiker in het domein is.

Ga als volgt te werk:
1. Klik rechts bovenin je Yuki scherm op het woord 'Domein'
2. Selecteer in de sectie "Gebruikers met toegang tot dit domein" de gebruiker aan wie je rechten wilt toekennen.
3. Kies voor "Open deze kaart om gegevens te wijzigen of aan te vullen".

4. Klik op het tabblad "Extra".
5. Rechts onderin vindt je de sectie rollen. Kies één van de rollen uit de selectie.
6. Je kunt meer dan één rol toekennen.
7. Bewaar de wijzigingen.