Als begonnen wordt met het werken in Yuki is de ideale werkwijze om te starten met het insturen van 1 factuur van elke relatie. Bij de eerste verwerking van een factuur wordt het grootboek meegegeven dat Yuki de volgende keer als voorstel zal geven en daarbij als standaardwaarde zal onthouden.


Als bij de 2e keer aanleveren relaties niet goed herkend worden kan dit komen omdat een naam van een leverancier bijvoorbeeld in een logo vermeld staat. Yuki kan de naam dan niet goed onderscheiden van het logo.


Je kan Yuki op 2 manieren leren relaties goed te herkennen:


1. Vul altijd de volledige gegevens in (adres, KVK, BTW nummer) bij de adresgegevens van de relatie als je een factuur verwerkt. Als Yuki deze gegevens tegenkomt in de factuur van de relatie zal hij ze matchen en op de juiste relatie boeken.

2. In het verwerkingsscherm van een factuur kan je rechts in beeld kiezen voor OCR details. Hier toont zich een rapportage van wat Yuki uitleest. Ga hier op zoek naar een uniek stuk tekst van de relatie zoals de naam, het btw nummer, KVK nummer, ook al zijn deze anders uitgelezen met speciale tekens zoals ?#!. Kopieer dit stukje en ga naar het archief. Selecteer hier “Herkenningsregels” en kies ervoor om een nieuwe (OCR) herkenningsregel aan te maken. Kopieer hier de (vervormde) regel en geef aan bij welke relatie deze regel hoort. Zo kan Yuki, ook al herkent hij een deel niet goed, toch de link leggen naar een relatie en zorgen dat een factuur voortaan beter herkent wordt.