Een aangifte omzetbelasting die is verstuurd naar de Belastingdienst kan niet verwijderd worden.

In alle andere gevallen kan de aangifte omzetbelasting wel verwijderd worden.

Voordat er een aangifte verwijderd kan worden zal deze altijd eerst leeggemaakt moeten worden.
Klik hiervoor op het icoon met het kruis boven in de grijze balk: Alt-T btw-aangifte leegmaken.

Indien de aangifte na het leegmaken op de status concept staat, ziet u de verwijderknop (prullenmand), naast de optie om de aangifte leeg te maken.
Nu verschijnt er in boekhouding/omzetbelasting de knop "Herstel niet aangewezen btw-transacties".

Hiermee kan de verwijderde btw-aangifte weer geactiveerd worden.