Notities aan offerte toevoegen

Gewijzigd op Fri, 29 Jul 2022 om 11:58 AM

Om een nieuwe offerte te versturen naar je potentiële klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• zet de offerte klaar voor verzending naar de potentiële klant
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • controleer en wijzig, indien nodig, de offertedatum en/of de verzendwijze
  • verwerk de offerte in de administratie waardoor deze daadwerkelijk wordt verstuurd naar de potentiële klant.

Klik op het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm de werklijst Klaar om te versturen.

Open de offerte waaraan je notities wilt toevoegen door te klikken op het onderwerp van de desbetreffende offerte.

Het volgende scherm wordt geopend:

Vanuit dit scherm kan een gebruiker:

• notities aan de offerte toevoegen.
  • de offerte bewaren als 'Klaar om te versturen'
  • de offerte verwijderen.

Notities aan offerte toevoegen

Indien nodig kun je in het veld Notities opmerkingen toevoegen aan de offerte.

Deze notities zijn intern en zullen daarom niet worden getoond op de offerte.

Daarnaast kun je in de velden Aangemaakt door en Gewijzigd door bekijken wanneer en door wie de offerte is aangemaakt en/of gewijzigd.

Ook wordt hier het type document en het interne ID van de offerte in Yuki getoond.

Offerte bewaren als 'Klaar om te versturen'

Om de offerte weer te bewaren als een te verzenden offerte klik je op de knop Opslaan als 'Klaar om te versturen'.

Offerte verwijderen

Om een te verzenden offerte te verwijderen, klik je op de knop Verwijderen.

Klik in de nu geopende melding op de knop Ja om de offerte daadwerkelijk te verwijderen.