Offertedatum en/of verzendwijze wijzigen

Gewijzigd op Fri, 29 Jul 2022 om 11:59 AM

Om een nieuwe offerte te versturen naar je potentiële klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• zet de offerte klaar voor verzending naar de potentiële klant
  • voeg, indien nodig, notities toe
  • Controleer en wijzig, indien nodig, de offertedatum en/of de verzendwijze
  • verwerk de offerte in de administratie waardoor deze daadwerkelijk wordt verstuurd naar de potentiële klant.

Klik op het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Offertes en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm de werklijst Klaar om te versturen.

Open de offerte waarvan je de offertedatum en/of verzendwijze wilt controleren door te klikken op het onderwerp van de desbetreffende offerte.

Het volgende scherm wordt geopend:

Vanuit dit scherm kan een gebruiker:

• de offertedatum en/of de verzendwijze wijzigen
  • de offerte bewaren als 'Klaar om te versturen'
  • de offerte verwijderen.

Offertedatum en/of verzendwijze wijzigen

In een te verzenden offerte heb je nog de mogelijkheid om de offertedatum en/of verzendwijze te controleren en indien nodig te wijzigen voordat je de offerte daadwerkelijk gaat verwerken en verzenden.

Offertedatum (verplicht)

De getoonde offertedatum is altijd de datum van vandaag. Selecteer hier desgewenst een andere offertedatum.

Verzendwijze (verplicht)

In dit veld wordt de verzendwijze zoals die is vastgelegd bij de klant automatisch ingevuld. Is er echter bij de klant geen verzendwijze vastgelegd dan wordt de verzendwijze gehanteerd die bij de Verkoopinstellingen onder Offertes is ingevoerd.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Offertes.

Wijzig, indien nodig, de verzendwijze van de offerte:

• Per e-mail versturen: in het veld E-mail wordt het e-mailadres getoond dat al is ingevoerd bij de klant. Voer, indien nodig, het e-mailadres van de klant in. Als er geen e-mailadres bekend is wordt de offerte niet verwerkt.
  • Per post versturen:  de offerte kan na verwerking direct worden afgedrukt en/of gedownload.
  • Offerte niet versturen per e-mail: de offerte wordt wel in de administratie verwerkt maar niet verzonden naar de klant.

Offerte bewaren als 'Klaar om te versturen'

Om de offerte weer te bewaren als een te verzenden offerte klik je op de knop Opslaan als 'Klaar om te versturen'.

Offerte verwijderen

Om een te verzenden offerte te verwijderen, klik je op de knop Verwijderen.

Klik in de nu geopende melding op de knop Ja om de offerte daadwerkelijk te verwijderen.