Dashboard Verkoop

Gewijzigd op Mon, 15 Jan 2024 om 03:55 PM

Klik met je muis op het icoon Verkoop in de navigatiebalk en het Dashboard wordt standaard geopend:

Op het dashboard zie je de belangrijkste gegevens over je verkoop:

• ouderdomsanalyse
  • verkoop per maand
  • kengetallen van je verkoop:
    • conceptfacturen
    • te verzenden facturen
    • openstaande facturen
    • achterstallige facturen.
  • recent bekeken facturen
  • recente contacten

Vanuit het dashboard kun je ook:

• een nieuwe offerte aanmaken (klik op de knop Aanmaken, optie Offerte)
  • een nieuwe factuur aanmaken (klik op de knop Aanmaken, optie Factuur)
  • een nieuw contract aanmaken (klik op de knop Aanmaken, optie Contract)
  • een nieuw verkoopartikel aanmaken (klik op de knop Aanmaken, optie Verkoopartikel).

Klik op de video om Yuki Verkoop dashboard te bekijken!

Ouderdomsanalyse

Hier zie je het betaalgedrag (Days Sales Outstanding) van je klanten. Dit is een indicatie van de ouderdom van je openstaande verkoopfacturen m.a.w. hoeveel dagen duurt het gemiddeld om een betaling van de je klanten te krijgen:

• <= 30 dagen
  • 31 - 60 dagen
  • 61 - 90 dagen
  • >= 91 dagen.

De DSO wordt als volgt berekend: Totaal openstaande bedrag / Omzet over de laatste 12 maanden * 365.

Door met je muis boven een staafdiagram te bewegen kun je per aantal dagen het totaalbedrag van je openstaande facturen bekijken.

Verkoop per maand

In deze grafiek zie je de maandelijkse omzet (gefactureerde bedragen) van de laatste 12 maanden.

Door met je muis over de grafiek te bewegen kun je van een specifieke maand het totaalbedrag van de gefactureerde facturen (omzet) bekijken.

Kengetallen van je verkoop

Conceptfacturen: het totaalbedrag van facturen die zijn aangemaakt maar nog niet verzonden kunnen of moeten worden naar je klanten.

Te verzenden facturen: het totaalbedrag van de facturen die nog moeten worden verstuurd naar je klanten.

Openstaande facturen: het totaalbedrag van de openstaande facturen die nog niet betaald of geïncasseerd zijn.

Achterstallige facturen: het totaalbedrag van de te herinneren verstuurde facturen (nog niet betaald of geïncasseerd).

Elk kengetal bestaat uit het aantal onderliggende facturen waaruit het getoonde totaalbedrag is opgebouwd.

Klik op de tegel om de onderliggende facturen waaruit het totaalbedrag is opgebouwd in meer detail te kunnen bekijken.

Recent bekeken facturen en contacten

Klik op het onderwerp van de factuur of de naam van het contact om deze te bekijken en/of te wijzigen.