Factuur klaarzetten voor verzending

Gewijzigd op Tue, 09 Jan 2024 om 01:27 PM

Om een nieuwe verkoopfactuur te versturen naar je klant moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• voeg, indien nodig, notities toe
  • controleer en wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• verwerk de factuur in de administratie waardoor deze daadwerkelijk wordt verstuurd naar de klant.

Klik op het icoon Verkoop in de navigatiebalk, klik op Facturen en selecteer vervolgens in het nu geopende scherm de werklijst Conceptfacturen.

Open de factuur die je wilt klaar zetten voor verzending door te klikken op het onderwerp van de desbetreffende factuur.

Het volgende scherm wordt geopend:

Vanuit dit scherm kan een gebruiker:

• de factuur klaarzetten voor verzending
  • de factuur bewaren als 'Concept'
  • de factuur verwijderen.

Factuur klaarzetten voor verzending

Na het invoeren van alle gegevens van de conceptfactuur kan de factuur direct worden klaargezet voor verzending door te klikken op de knop Volgende

In het nu geopende scherm kun je een schermvoorbeeld bekijken om te controleren of de factuur er correct uitziet.

De desbetreffende factuur verdwijnt uit de werklijst 'Conceptfacturen' en wordt verplaatst naar de werklijst 'Te verzenden facturen'.

TIP!

Je kunt één of meer conceptfacturen ook klaar zetten voor verzending zonder deze te openen:

• beweeg met je muis boven de factuur die je wilt klaarzetten voor verzending en klik op de knop Klaar om te versturen

• selecteer meer dan één factuur en klik vervolgens bovenin het scherm op Klaar om te versturen.

Voordat je de factuur daadwerkelijk gaat verwerken en versturen moet je eerst de factuurdatum en de verzendwijze controleren en indien nodig wijzigen.

Factuur bewaren als 'Concept'

Om de factuur weer te bewaren als een conceptfactuur klik je op de knop Bewaar als concept.

Factuur verwijderen

Om een conceptfactuur te verwijderen, klik je op de knop Verwijderen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Ja om de factuur daadwerkelijk te verwijderen.