Steekproeven (workflow portaal)

Gewijzigd op Mon, 22 May 2023 om 01:41 PM

Een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan aangeven of er van alle door de backoffice verwerkte transacties (documenten en banktransacties) steekproeven moeten worden klaargezet en zo ja, welk percentage.

LET OP!

In een Basis portaal is de functionaliteit Steekproeven niet beschikbaar.

Het aangegeven percentage bepaalt de frequentie van de steekproeven. Bij een percentage van 2% worden er 2 van de 100 boekingen als steekproef uitgepikt.

De functionaliteit Steekproeven moet door de portaalbeheerder rechtsboven in het backoffice portaal worden geactiveerd en ingesteld door te klikken op Instellingen

Vanuit dit scherm kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder':

• niet gecontroleerde steekproeven verwijderen
  • een steekproef beoordelen

LET OP!

De functionaliteit Steekproeven is niet beschikbaar in een Basis portaal.

In het accountant portaal klik je op Workflow en vervolgens op Steekproeven om alle steekproeven uit de steekproefcontrole te bekijken en beoordelen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Filters

In dit scherm kun je de getoonde gegevens filteren op de periode waarin de klaargezette steekproeven zijn afgehandeld.

Daarnaast kun je gebruik maken van een uitgebreid filter door rechtsboven in de zoekbalk/filterbalk te klikken op de filterknop:

Hiermee kun je de getoonde gegevens filteren op:

• Documentsoort
    • Alle
    • Factuur (in- en verkoopfactuur)
    • Inkoopfactuur
    • Verkoopfactuur
    • Elektronisch afschrift
    • Salarisstrook
    • Beginbalans.
  • Type verwerking:
    • Alle
    • Automatisch
    • Handmatig.

LET OP!

Zodra je meer dan één filter selecteert in het uitgebreide filter worden deze toegepast als EN-EN criteria.

Niet gecontroleerde steekproeven verwijderen

Om alle niet gecontroleerde steekproeven te verwijderen selecteer je de periode waarvan je de steekproeven wilt verwijderen en klik je vervolgens op de knop Verwijder steeproeven.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop OK om alle steekproeven daadwerkelijk uit het portaal te verwijderen.

Steekproef beoordelen

Om een steekproef te gaan beoordelen klik je op het type document om de steekproef te openen:

Rechts in het nu geopende scherm vind je het gedeelte waar je de steekproef kunt beoordelen.

Selecteer Juist wanneer er geen fouten aanwezig zijn in het verwerkte document of de banktransactie óf specificeer onder Gemaakte fout de fout die in de boeking is gemaakt. Indien nodig kunnen er nog extra opmerkingen toegevoegd worden.

Klik op de knop Bewaren waardoor de beoordeling wordt opgeslagen en de volgende steekproef automatisch wordt geopend.

Gecontroleerde steekproeven bekijken

Nadat alle klaargezette steekproeven zijn beoordeeld kan het overzicht met de gecontroleerde steekproeven worden bekeken.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Overzicht 'Steekproeven'.