Boekhoudkoppeling met ABN AMRO

Gewijzigd op Mon, 25 Mar 2024 om 10:02 AM

Yuki heeft een samenwerking met ABN AMRO om dagelijks de nieuwe bij- en afschrijvingen van je betaalrekening en/of van je depositorekening welke aan een rekening-courant rekening gekoppeld is, op te halen en te importeren in Yuki. Zo is je bank ook in Yuki elke dag bij en hoef je zelf niet meer mutaties te downloaden en uploaden in Yuki.

De ABN AMRO banktransacties worden van dinsdag t/m zaterdag (inclusief feestdagen) een keer per dag tussen 4.40 uur en 17.40 uur automatisch door Yuki opgehaald.

LET OP!

ABN AMRO kan niet alle rekeningen aanleveren langs deze weg. De transacties van een spaarrekening en G-Rekening worden bijvoorbeeld niet aangeleverd. Deze transacties moet je dus handmatig downloaden bij ABN AMRO en uploaden bij Yuki.

Yuki heeft ook een boekhoudkoppeling met Rabobank, ING en Knab geïmplementeerd.

TIP!

Het is ook mogelijk om alle bankrekeningen volgens de PSD2- en GDPR-regelgeving op een veilige en betrouwbare manier via Ponto aan Yuki te koppelen.

Een gelijktijdige koppeling van een bankrekening aan Ponto én met de boekhoudkoppeling met ABN AMRO, zal dubbele transacties in de administratie veroorzaken!
De boekhoudkoppeling met ABN AMRO moet in dat geval worden stopgezet.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Ponto PSD2-koppelingen.

TIP!

Controleer in het domein of de desbetreffende bankrekening al is aangemaakt!

Wanneer de bankrekening niet is aangemaakt weet Yuki niet voor welk domein de via de boekhoudkoppeling automatisch opgehaalde transacties bestemd zijn.

Koppeling activeren in Yuki

Om de boekhoudkoppeling met de ABN AMRO tot stand te brengen moet de service eerst door de accountant worden geactiveerd.

In een domein met het prijsmodel bundle pricing moet de accountant in het portaal bij de gegevens (instellingen) van het domein klikken op de link 'Beheer' achter de bundel en vervolgens het feature ABN AMRO koppeling activeren.

In een domein zonder prijsmodel bundle pricing moet de accountant de ABN AMRO boekhoudkoppeling via de Yuki Store in het domein activeren.

Koppeling aanvragen bij ABN AMRO

Je moet ook bij de ABN AMRO aangeven dat je de boekhoudkoppeling voor Yuki wilt activeren.

LET OP!

Je hebt een zakelijk boekhoudpakket bij de ABN AMRO nodig om gebruik te kunnen maken van de ABN AMRO boekhoudkoppeling.

Alleen de eigenaar van een domein (met bankpas van ABN AMRO) kan de koppeling aanvragen en onderhouden.

Dit doe je door onderstaande stappen te doorlopen:

• Ga naar de site van ABN AMRO en open de webpagina Hoe werkt de boekhoudkoppeling?
  • Om het aanvraagformulier te openen, klik je op deze webpagina op de knop Direct aanvragen.
  • Het contractnummer dat je in het formulier moet invullen vind je door in het domein linksboven in je scherm op de knop Wissel domein te klikken en vervolgens te klikken op Mijn domein
  • Klik bovenin je scherm op de knop Contract.

• In het nu geopende scherm zie je het contractnummer

Yuki wordt automatisch van de boekhoudkoppeling op de hoogte gebracht.

Na het aanvragen duurt het gemiddeld twee weken voordat de koppeling door ABN AMRO geactiveerd is. Helaas kan de koppeling geen 'oude' transacties aanleveren. Alle banktransacties tot de datum van activering moet je dus zelf nog aanleveren.

Koppeling stopzetten bij ABN AMRO

Het feature ABN AMRO koppeling dient door de accountant te worden verwijderd uit het contract van je domein.

Wij kunnen de boekhoudkoppeling met de ABN AMRO niet daadwerkelijk beëindigen bij de bank. Je kunt de boekhoudkoppeling zelf via Internet Bankieren Zakelijk stopzetten.

Doorloop hiervoor de volgende stappen:

• Ga naar [abnamro.nl/boekhoudkoppeling] (http://abnamro.nl/boekhoudlink)
  • Onder het onderdeel 'Kenmerken Boekhoudkoppeling', kies 'Opzeggen'
  • Klik op de link 'Internet Bankieren Zakelijk' en log in bij ABN AMRO Internet Bankieren.
  • Daarna doorloop je de stappen om de bankkoppeling af te melden. Je kiest zelf voor welke rekening(en) je de koppeling wilt opzeggen.
  • Als je meerdere rekeningen wilt afmelden dan eerder aangegeven, dan kun je later in het proces kiezen voor 'Herhaal opzegging'.