Document (afschrift) handmatig aanmaken

Gewijzigd op Thu, 04 Jan 2024 om 03:22 PM

Indien er (nog) geen gescand papieren document beschikbaar is, kun je ook handmatig een document aanmaken en vervolgens verwerken in de administratie.

Beweeg met je muis boven het icoon Archief in de navigatiebalk, klik op Archiefkast en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Nieuw document aanmaken.

In het nu geopende scherm wordt je gevraagd op welke manier het document moet worden aangemaakt.

LET OP!

Het gebruik van de Scan Wizard (via de optie 'Ik wil een document van één of meerdere pagina's inscannen') wordt niet langer ondersteund. Daarom raden we je aan om via een andere manier je documenten in Yuki aan te leveren.

Sommige scanners hebben software waarmee je ook kunt scannen naar Dropbox of Google Drive. Wanneer je Dropbox of Google Drive hebt gedeeld met Yuki vind je de gescande documenten terug in de Postbus bij Historie of Digitale post.

Heeft je scanner een mailfunctie dan kan je ook gebruik maken van het e-mailadres voor documenten in Yuki om je documenten aan te leveren. Dit e-mailadres vind je in 'Mijn domein'.

TIP!

Voor het handmatig aanmaken van een afschrift selecteer je de optie Ik wil direct een document intypen en wijzig je het documenttype in het nu geopende scherm in Bankafschrift.

Yuki wil zoveel mogelijk documenten vastleggen zodat je later kunt achterhalen waarom een bepaalde boeking is gemaakt. Je hebt hier vier mogelijkheden:

• Een bestand uploaden van je PC (bijvoorbeeld een PDF-bestand of Excel-sheet)

Na het kiezen van een lokaal bestand klik je op de knop Doorgaan en wordt het document rechts in je scherm getoond.

• Een aantal bestanden uploaden die bij elkaar horen (bijvoorbeeld twee gescande bladzijden in JPG-formaat).

Je klikt op de knop Selecteer bestanden om deze op je computer te selecteren en vervolgens klik je op de knop Uploaden starten. De documenten worden rechts in je scherm per pagina getoond.

• Je hebt geen document, maar wilt het handmatig invoeren.

Vervolgens selecteer je het correcte documenttype uit de lijst en verwerk je het document zoals je gewend bent.