Kan ik een overzicht krijgen van al mijn leveranciers?

Gewijzigd op Wed, 28 Jul 2021 om 12:53 PM

In de Relaties functionaliteit kun je een aantal overzichten van relaties bekijken die in feite dezelfde lijst tonen maar met een andere relatietype. De verschillende relatietypen zijn: klanten, leveranciers, administraties, werknemers, bedrijven en personen.

Beweeg met je muis boven het icoon Relaties in de navigatiebalk en klik vervolgens op Relaties.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op het icoon van het relatietype waarvan je de lijst wilt bekijken. Hieronder zie je een voorbeeld van de lijstweergave van het relatietype Leveranciers:

In dit scherm kun je de volgende knoppen gebruiken:

1. Maak een nieuwe relatie (bedrijf of persoon) aan.
  2. Toon alleen de actieve, de inactieve óf alle leveranciers.
  3. Maak hier een keuze waarop je de leveranciers wilt filteren: alle getoonde adresgegevens, Naam, Plaats, Postcode, Tag, E-mailadres, Website, Telefoon, Relatiecode, KvK-nummer, Btw-nummer, Bankrekening of Leveranciers code
  4. Voer vervolgens het feitelijke selectiecriterium in. Door op de knop Zoek te klikken wordt het filter op de lijst toegepast.
  5. Toon alle adressen.
  6. Toon alleen de adressen in mijn adresboek.
  7. Toon de lijstweergave.
  8. Toon de adressen als visitekaartjes.
  9. Toon de tag cloud.
  10. Toon extra filters om de leveranciers te groeperen:
    • Met boekingen op rekening: in het zoekvenster kun je een grootboekrekening ingeven, Yuki zal de leveranciers tonen die boekingen hebben op de desbetreffende grootboekrekening.
    • Met verkoopfacturen: Yuki laat de leveranciers zien waaraan verkoopfacturen zijn gekoppeld.
    • Met inkoopfacturen: Yuki toont de leveranciers waaraan inkoopfacturen zijn gekoppeld.
    • Met verkoopartikel: als je in het zoekvenster een verkoopartikel ingeeft, toont Yuki de leveranciers waaraan het desbetreffende verkoopartikel geleverd is.

11. Pas de getoonde kolommen in dit overzicht aan.

12. Toon het getoonde overzicht als PDF bestand dat je vervolgens kunt downloaden of afdrukken.

13. Download het getoonde overzicht als een CSV-bestand (Excel).

Door bovenin je scherm op een letter van het alfabet te klikken worden alle leveranciers getoond waarvan de naam met de desbetreffende letter begint.