Grafieken van financiële monitor instellen

Gewijzigd op Mon, 17 Oct 2022 om 01:25 PM

In Boekhouding zie je in de financiële monitor de belangrijkste indicatoren van je bedrijf, grafisch in beeld gebracht, zoals:

• Resultaten
  • Omzet
  • Kosten
  • Banksaldo
  • Werkkapitaal
  • Debiteuren en crediteuren
  • Debiteuren
  • Crediteuren
  • Solvabiliteit
  • Rentabiliteit op eigen vermogen
  • Kasbalans
  • Werkkostenregeling (optioneel).

Je kunt de in de financiële monitor getoonde indicatoren en de volgorde daarvan aanpassen. Hiervoor wijzig je de instellingen van de grafiek (monitor).

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie', 'Financiële administratie' of 'Externe accountant' kan de monitor aanpassen.

Alle vastgelegde instellingen zoals o.a. de instellingen van de grafiek van je financiële monitor zijn op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd.

De instellingen van de grafiek kun je vanuit twee plaatsen in Yuki openen:

• Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk, klik op Monitor en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Grafiek instellingen bewerken.
  • Klik in de navigatiebalk op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Monitor.

Het volgende scherm wordt geopend:

Geef hier aan welke indicatoren in de financiële monitor moeten worden getoond (actief) en welke verborgen (inactief) moeten blijven. Met de pijltjes wijzig je de volgorde van de getoonde indicatoren in je scherm. Klik op de knop Instellingen opslaan om je wijzigingen te bewaren.

Voor de indicatoren Resultaten en Omzet kunnen de gegevens van vorig jaar in de financiële monitor getoond of verborgen worden. Dit kun je activeren of deactiveren door te klikken op de checkbox Vorig jaar.