Wat kun je vinden op het Dashboard van je domein?

Gewijzigd op Fri, 08 Mar 2024 om 04:52 PM

Het dashboard (ook wel startscherm of homepage genoemd) is het eerste scherm waarin je terecht komt nadat je hebt ingelogd. Dit scherm heeft een belangrijke communicatiefunctie, attendeert je op zaken die je aandacht nodig hebben (alerts) en kan dienen als snelkoppeling voor toepassingen of documenten die je vaak nodig hebt.

Vanuit elk scherm in Yuki kun je altijd weer terug naar je dashboard door in de navigatiebalk op het icoon Start te klikken.

Communiceren via het dashboard

Yuki zal regelmatig berichten voor je achterlaten op het dashboard. Als je dan inlogt wordt dat bericht op je scherm getoond. Dat kan informatie zijn over wijzigingen in Yuki, over de status van je domein of administratie. Ook vraagt Yuki (aan de eigenaar van het domein) om af en toe aan te geven of je tevreden bent over Yuki en de backoffice.

Snelkoppelingen

Het dashboard bestaat uit een grid van een aantal tegels. In elke tegel kun je een snelkoppeling aanleggen naar een functie, overzicht of document waar je regelmatig naar op zoek bent. Klik op een lege tegel om het lijstje op te roepen van beschikbare snelkoppelingen en klik op de optie Toevoegen. Je kunt ook een eigen snelkoppeling aanleggen naar een webadres buiten Yuki door te klikken op de optie Externe koppeling.

Alerts of aandachtspunten

Sommige snelkoppelingen hebben tevens een alert in zich. Als er dan nog zaken je aandacht nodig hebben lichten de tegels rood op en tonen hoeveel zaken er nog afgehandeld moeten worden. Voorbeelden zijn de snelkoppeling van de Postbus, de Digitale post, de Betaallijst, Btw-aangifte of de Takenlijst.