Financiële monitor

Gewijzigd op Thu, 06 Apr 2023 om 07:44 PM

In de financiële monitor zie je de belangrijkste indicatoren (kengetallen) van je bedrijf, grafisch in beeld gebracht. Bekijk de ontwikkeling van je omzet, marge en resultaat, banksaldo, kasbalans, ouderdom van openstaande klanten en leveranciers, maar ook wat complexere KPI's (Kritieke Prestatie Indicator) zoals werkkapitaal, solvabiliteit en rentabiliteit.

Je kunt de financiële monitor bekijken van het huidige jaar (tot en met de huidige maand), vorig jaar of volgend jaar. De gegevens van de verschillende indicatoren worden in onderstaande afbeelding getoond tot en met december van het vorige jaar. Voor de indicatoren Resultaten en Omzet kunnen de gegevens van vorig jaar getoond of verborgen worden deze te deactiveren in de grafiek instellingen.

Het is dus mogelijk om de in de monitor getoonde indicatoren en de volgorde daarvan aan te passen. Je kunt de instellingen van de financiële monitor wijzigen door te klikken op de knop Grafiek instellingen bewerken.

TIP!

De instellingen van de financiële monitor vind je ook terug door in de navigatiebalk op het icoon Instellingen te klikken en vervolgens in het nu geopende scherm op Monitor

Alleen een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Financiële administratie', 'Externe accountant' of 'Directie' kan de monitor bekijken en aanpassen.

Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en klik vervolgens op Monitor

Het volgende scherm wordt geopend:

De gegevens die worden getoond in de financiële monitor kunnen worden ververst door te klikken op de knop Verversen

Je kunt een financiële krant (PDF-document) openen die de gegevens van de financiële monitor bevat door te klikken op de knop Financiële krant. De krant kan in het nu geopende scherm worden gedownload of afgedrukt worden door te klikken op de iconen Downloaden of Afdrukken

Klik op één van de grafieken in de monitor om de verschillende indicatoren in meer detail te kunnen bekijken.

Yuki stelt de grafieken van de monitor ook beschikbaar als widgets zodat deze bijvoorbeeld op een eigen intranet getoond kunnen worden.