Relatiecontrole

Gewijzigd op Fri, 03 Nov 2023 om 08:53 AM

Alle financiële documenten en banktransacties moeten in de administratie(s) van een domein op de correcte relatie worden geboekt. Alle banktransacties moeten immers worden gematcht met de correcte financiële documenten (facturen en journaalposten).

Klik in de navigatiebalk op het icoon Backoffice en vervolgens in het nu geopende scherm onder Checklist op Relatiecontrole

Het volgende scherm wordt geopend:

In dit overzicht worden alle relaties in een domein getoond die op dit moment door Yuki als dubbel worden aangemerkt.

Een relatie wordt herkend als dubbel wanneer deze op één van de volgende vijf punten overeenkomt met een al aanwezige relatie:

• naam
  • KvK-nummer
  • btw-nummer
  • website
  • bankrekening.

Om alle dubbele namen, KvK-nummers, btw-nummers, bankrekeningen of websites in het domein te bekijken klik je op de juiste optie in het dropdownmenu.

De nu getoonde selectie kun je nog verder inperken door een optie te selecteren in één of beide andere dropdownmenu's.

Daarnaast kun je dubbele relaties zoeken die begint met bepaalde letters of cijfers of waarin deze letters en cijfers voorkomen.

Om een dubbele relatie samen te voegen selecteer je een relatie in een groep met gevonden dubbele relaties. Klik nu op de knop Samenvoegen:

• Indien een relatie in meer gevonden groepen met dubbele relaties voorkomt dan wordt de relatie éénmaal samengevoegd op basis van de volgorde van de groepen.
  • Administraties en gebruikers kunnen niet worden verwijderd.
  • Personen en bedrijven kunnen met elkaar worden samengevoegd.
  • In een groep zonder een administratie of een gebruiker wordt de relatie die het eerst is aangemaakt in Yuki altijd bewaard.

De dubbele relatie(s) verdwijnt uit het overzicht.

De gegevens van de relatie die je wilt behouden worden, indien nodig, aangevuld met de gegevens van de andere relatie.

TIP!

Je kunt ook vanuit een geopende relatiekaart relaties met elkaar samenvoegen. De relatie vanwaaruit je klikt op de knop Samenvoegen zal worden samengevoegd met de relatie die je vervolgens selecteert in het geopende selectiescherm.