Wat zijn de voordelen van Peppol?

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 11:03 AM

Het gebruik van Peppol voor het ontvangen en versturen van e-facturen heeft de onderstaande voordelen:

• Facturen worden sneller en veiliger verwerkt
  • Facturen worden in UBL-formaat ontvangen waardoor ze automatisch verwerkt kunnen worden op basis van de door de accountant ingestelde verwerkingsregels.
  • Je bent er zeker van dat de facturen bij de juiste klant worden afgeleverd. De Peppol ID is uniek voor elke gebruiker dus is er geen kans op aflevering van de facturen bij de verkeerde.
  • Je voorkomt fraude met facturen
  • Veel Europese en Aziatische leveranciers zijn verplicht om hun verkoopfacturen via Peppol te versturen
  • E-invoicing is ten minste 80% goedkoper dan een papieren factuur sturen naar je klant.